18 / 04 / 2024

tokinin fitch notu

tokinin fitch notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin YTL cinsi kredi notlarını yükseltti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S-P tarafından Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa'nın notu düşürüldü. 

Fitch Türk bankalarının kredi notu görünümünü düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Fitch 5 belediyenin kredi notunu yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

EmlakBank’ın uzun vadeli kredi notu B+ olarak belirlendi!

93 yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle hizmet veren EmlakBank, 2019 yılının Mart ayında başladığı faaliyetlerine önemli adımlarla devam ediyor. Banka dört ay gibi kısa bir sürede Fitch Ratings’den kredi rating notu aldı... 

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu tayin etti!

İngiltere'nin kredi notu açıklandı. Fitch Ratings, İngiltere'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun korunduğunu bildirdi.

Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,44!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu 9,44 (94,39) olarak güncellendi.

Fitch, Kazakistan ve Mozambik'in kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

tokinin fitch notu Haberi

tokinin fitch notu



Fitch'den yapılan açıklamada, notların, Türkiye'nin ülke notu paralelinde düzenlendiği bildirildi.


Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uzun dönem YTL cinsi kredi notu "BB-"den "BB"ye yükseltilirken, görünüm durağan olarak belirlendi.


Belediyenin, "durağan" görünümlü "BB-" olan uzun dönem döviz cinsi kredi notu ile "B" olan kısa dönem döviz cinsi kredi notu ise teyit edildi.


Öte yandan TOKİ'nin, uzun dönem YTL cinsi kredi notu da "durağan" görünümle "BB-"den "BB"ye çıkarıldı. TOKİ'nin, uzun dönem döviz cinsi kredi notu ise "BB-" olarak onaylandı.


Fitch, dün Türkiye'nin YTL cinsi kredi notunu, "BB-"den "BB"'ye yükseltmiş,ekonomik görünümü ise "durağan" olarak belirlemişti.


Kuruluş, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden notunu da "BB-"


olarak teyit...