16 / 04 / 2024

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle bugün atıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Almanya'da Türk gençleri İdlib'de 90 konut yapımı için yardım topladı!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Birliği Gençlik Kolu, İdlib'de bulunan ihtiyaç sahipleri için başlatılan "İyilik Konutları" kampanyasına katkı sağladı.

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle bugün atıldı.

Maryland Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'deki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin (Amerika Diyanet Merkezi) açılışına katılarak konuşma yaptı. Vatandaşlar açılışa ilgi gösterdi.

'Türk İnşaat Sektörü' semineri 20 Mayıs'da yapılacak!

'Türk İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörü' semineri 20 Mayıs günü yapılacak...

BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Şam'da gerçekleştirilen Uluslararası BUILDEX Yapı Fuarı'na 106 Türk firması katıldı

Azeriler konut yatırımı için Türk vatandaşı oluyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Azeri ve Kazak yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmek için Türk vatandaşlığına geçiş yaptığını söyledi

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi Haberi

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezi için temel atma töreni bugün  yerel saatle 11.00’de atıldı. Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye ve Japonya’nın milli marşları okundu. 


Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal Türkiye ile Japonya'nın, tarihi ve kültürel olarak diğer milletlere örnek nitelikte bir dostluk geliştirdiğini vurguladı.


Ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler kadar kültürel ilişkilerin de önemli olduğunun altını çizen Ünal, şu ifadeleri kullandı:


"İşte temelini atmakta olduğumuz bu merkez de inanıyorum ki halklarımız ve kültürlerimiz arasındaki güzel münasebetlerin daha da gelişmesine katkı sağlayacak, doğru, güzel, iyi ve faydalı olan ne varsa, birbirimizle paylaşma zemini oluşturacaktır. Açılışını müteakiben inşallah bu güzel mekanda, folklorümüze ilişkin en güzel örnekler sergilenecek, kurslar açılacak, muhtelif aktiviteler icra edilecektir.


Bu vesileyle, bu araziyi Türkiye'ye...