26 / 04 / 2024

Topçu Kışlası nerede

Topçu Kışlası nerede

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

İBB'den Topçu Kışlası açıklaması geldi!

İBB "yapılamaz" kararı doğrultusunda projenin iptali, "yapılabilir" kararı doğrultusunda ise "yeniden değerlendirme ve yapılması yönünde karar alınması halinde bile halkoylamasına gidilmesi" yönündeki iradenin geçerli olduğunu bildirdi.

Topçu Kışlası projesi 2015'te mi başlayacak?

İktidar, yargının “bütün yasalara aykırı” diyerek engel olduğu Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapmak için, 2015 yılında 2 milyon liralık başlangıç bütçesi ayırdı. İşte Topçu Kışlası projesi 2015'te mi başlayacak sorusunun yanıtı...

1939 yılında Taksim Kışlası yıktırılarak meydan yeniden düzenlenecekmiş!

1939 yılında Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası Maliye'ye aitmiş ve belediyeye devredilmiş. Belediye meydanda bulunan bu kışlayı yıktırarak yerine şehir tiyatrosu, sergi binası gibi binalar inşa edecekmiş.

Topçu Kışlası'nın 100 yıl önceki projesi ortaya çıktı!

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ve İstanbul'un merkezi Taksim'de yer alan Topçu Kışlası'nın 100 yıl önceki projesi ortaya çıktı...

Topçu kışlası ne zaman yıkıldı?

İstanbul Taksim'de bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yer alan topçu kışlası ne zaman yıkıldı? Yanıtı haberimizde...

Topçu Kışlası'nda son durum: Rezidans, otel ve AVM yapılacak!

Taksim'de yapılacak olan Topçu Kışlası'nın altında alışveriş merkezleri, toplantı salonları, otel ve rezidans gibi karma yaşam alanlarının yer alacağı belirtildi...

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Erzurum Nurettin Topçu Bilgi Evi açıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin dev kültür yatırımlarından biri olan ve şehrin 14 ayrı noktasında yapımı devam eden Bilgi Evleri Projesi’nin ilki Nurettin Topçu Bilgi Evi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı törenle açıldı.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

İşte İstanbul'a yapılacak dev projeler!

İstanbul için çok önemli dev ulaşım projeleri anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’na tarihi Topçu Kışlası’nın ve modern opera binasının yapılacağını söyledi.

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesi yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı tartışmalarının fitilini yeniden ateşledi. Erdoğan, 2013 yılında cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal ayaklanmasına neden olan Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası Projesi ile ilgili konuştu.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Topçu Kışlası Osmanlı mimarisine kazandırılmalı!

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirildi.

Topçu Kışlası nerede Haberi

Topçu Kışlası nerede

Danıştay 14. Dairesi'nin, Gezi olaylarını çıkaran grupların Taksim'e Topçu Kışlası'nın yapılmasını engellemek için açtıkları davada talepleri reddedip kışlanın yeniden inşasına onay vermesi, tarihi kışlayı yeniden gündeme getirdi. Araştırmacı tarihçi yazar Ahmet Anapalı; "Bu tarihi yapının, dönemine uygun bir şekilde tekrar inşa edilerek Osmanlı mirasına sahip çıkılması gerekiyor." dedi. 


Danıştay kararının ardından Zaman'a konuşan Anapalı, Topçu Kışlası'na gereken önemin verilmediğinin altını çizdi. Kışlanın şehir müzesi, sergi alanı, gösteri merkezi olarak da kullanıldığını belirten Anapalı, mirasa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Anapalı; "Topçu Kışlası, Osmanlı Devleti yöneticilerinin 17. yy'dan itibaren almış olduklan peş peşe mağlubiyetlerin bir sonucu olarak bu kötü gidişatın önüne geçmek için yapılan ilk askeri ıslahatların ürünüdür." bilgisini verdi. 


Taksim Topçu Kışlası'nın yıkılması sürecini anlatan Anapalı, şöyle devam etti: "Yıkım süreci 1939...