26 / 04 / 2024

Topçu Kışlası yapılacak mı

Topçu Kışlası yapılacak mı

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) performans programı ve 2015-2019 Stratejik Planı'nda "Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitüsyon Projesi"ne yer vermesini yargıya taşıdı.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Malatya Akçadağ'a 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 2 bin 226 köy tipi afet evi yapılacak.

Uşak’ta ucuza arsa satışı! Uşak'ta ihale ile arsa ucuza satışı yapılacak...

Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Banaz ilçesine bağlı Corum köyünde bulunan 16.252 metrekarelik arsayı ihale ile satacağını duyurdu. İhale, 12 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’da Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yapılacak.

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri TOKİ’ye başvuruda bulunan vatandaşların gündeminde yer almaktadır. En çok büyük şehirlerde yapılacak kura çekilişleri merak ediliyor. Peki “İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?” İşte detaylar!

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Topçu Brothers Group Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Topçu Brothers Group Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Kamil Topçu ve Remzi Topçu ortaklığında kuruldu.

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti'ne ‘Erdoğan Külliyesi’ yapılacak!

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti, başkent Komrat’a Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan bir mesleki eğitim külliyesi yapıyor...

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Topçu Kışlası yapılacak mı Haberi

Topçu Kışlası yapılacak mı

Şehir Plancıları Odası'nın açıklamasında, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin Beyoğlu ilçesi, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Nâzım İmar Planı ve ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliklerinin iptaline karar verdiği belirtildi. 


Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası projelerine ilişkin hükümler TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 Kasım oturumunda kabul edilen 2015 -2019 yıllarına ait Stratejik Planının “Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Gezi Parkı’na yapılacak Topçu Kışlası projelerine” ilişkin hükümleriyle ilgili -TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İstanbul Şubesi şu ifadelere yer verdi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mali Yılı Bütçesi ve anılan bütçenin dayanağı niteliğindeki “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Performans Programı” ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 yıllarına ilişkin Stratejik Planının...