25 / 04 / 2024

toplu para emeklilik

toplu para emeklilik

Yıl ve yaş şartlarını doldurmasına karşın primi tamamlayamadığı için emekli olamayanlara toplu para imkanı sunuluyor. Bunun için SSK ve Bağ-Kur’luların SGK’ya bir dilekçe ile başvurması yeterli oluyor.

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

SGK'lılar dikkat! Toplu para ödeyip anında emekli olabilirsiniz? 

Türkiye'de belirli bir dönemde çalışıp işinden ayrılmak zorunda kalan yada hiç iş hayatında yer almamış vatandaşlar, emeklilik hakkını toplu para ödeyerek sonrasından nasıl emekli olabilirim fırsatını araştırıyorlar.

Milyonlarca öğrecinin hesabına toplu para yatacak! KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak? 

Devlet milyonlarca öğrenciye burs ve kredi desteği sağlıyor. Her sene ilk burs alacak öğrencilerin hesaplarına toplu ödeme yapılıyor. Milyonlarca öğrencinin hesabına toplu para yatacak. Peki, KYK 3 aylık toplu ödeme hangi ay yapılacak?

EYT'liye BES detayları netleşti! Kampanyalar peş peşe geldi! İkinci emeklilik fırsatı...

EYT düzenlemesinin onaylanmasıyla yeni detaylar gelmeye devam ediyor. BES sistemi ile ikinci emekli maaşı ya da toplu para  alma fırsatı bulunuyor işte detaylar...

Sigortalı ve Emekli Sandığı çalışanları bu habere hemen bakın! Paranızı geri alabilirsiniz

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı çalışanlarına harika bir haber ilan edildi. SGK, yapılan toplu para ödemeleri sebebiyle hak sahiplerine para iadesi yapacak. Başvuru yapanlar bir kerede tüm ödemelerini geri alabilecek.

Aman dikkat! SGK'da birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı hemen kontrol edin!

SGK belirli koşulları sağlayan vatandaşlara toplu para ödemesi yapmaya başladı ve bu ödemeler 40.000 TL bedeline olacak. Başvuru yapabilen herkes bu ödemeden yararlanabilir. Ayrıntılı bilgi ve şartlar haberimizde.

SGK'da birikmiş paranız olabilir! Bayram öncesi ibanlara tam 40 bin TL yatıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şartları taşıyan kişilere toplu para ödemesi yapmaya başladı. Bu kapsamda, SGK'ya kayıtlı olan ve belirli şartları sağlayan vatandaşlara 40.000 TL toplu nakit para ödemesi yapılacak.

EYT’liler dikkat! Bu kişiler EYT listesinden çıkarılıyor! Toplu ödemeler iade ediliyor!

EYT yasası kapsamında prim ödeyip emekli olamayan vatandaşlar için açıklama geldi. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre; emeklilik koşullarını sağlayamayan vatandaşlara toplu ödeme ile ödedikleri paraları geri alma olanağı veriliyor.

Anneler dikkat! Bu kişilere toplu şekilde 24 bin 910 TL para verilecek! Hemen başvuran anında alacak!

SGK çalışanları, kimlikleriyle birlikte gelerek, 24.900 TL'lik toplu para ödemesini çantayla alabilecekler! Ancak bu şartı yerine getirenlerin son tarihi kaçırmaması gerekiyor.

SGK’dan çalışanlara peş peşe büyük jest! Bu kişilere toplu para ödenecek! Bu parayı hemen alın!

Primini tamamlayamadığı için EYT’den yararlanamayanlar için toplu ödeme alma imkanı bulunuyor. SGK'ya yapılan başvuruyla beraber biriken primler geri alınıyor. Vefat halinde de bu haktan yakınları faydalanabiliyor. Peki SGK'dan toplu ödeme nasıl alınır? İşte detaylar...

Ziraat Bankası tüm müşterilerine kritik bir duyuru yaptı! Hesabınızda toplu para olabilir! Hemen kontrol edin!

Ziraat Bankası müşterilere hayati bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda Ziraat Bankası’nda hesabı olan müşterilerin hesabındaki paraların zaman aşımına uğramamaları için 90 gün içinde başvuru yapması gerektiği ifade edildi.

Bu haber milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Geç kalmadan hemen başvurun!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile emekli olmaya çalışan milyonlarca vatandaşa beklenen haber geldi. EYT'de gün sayısını doldurmayanlar, ödeyecekleri toplu para ile emekli olma yolu açılıyor. 2008 tarihinden önce işe başlayan SSK'lı vatandaşlara son dakika olarak ilan edildi.

Emekli olamayanlara toplu para sürprizi! Birikmiş paranızı hemen alın!

EYT’den emekli olamayan kişilere toplu para imkanı doğdu. Emekli olamayan vatandaşlar ödenmiş primlerini toplu ödeme olarak geri alabilecek.

toplu para emeklilik Haberi

toplu para emeklilik

Emeklilik için yıl, yaş ve prim şartlarını doldurmak gerekiyor. Her 3 şartı da tamamlayanlar emekli maaşı alabiliyor. Ancak yıl ve yaş şartını doldurmuş olmasına rağmen primi eksik olduğu için emekli olamayan çok sayıda kişi bulunuyor. A Haber'de yer alan habere göre; eğer bu sigortalılar için bir çalışma imkanı veya primlerini tamamlama durumu yoksa ödedikleri primleri geri alabiliyorlar. Bu sigortalılar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) müracaat ederek paralarını geri alabiliyor.

HANGİ ŞARTLAR VAR?

Yasa, SSK ve Bağ- Kur'lular için toplu para alabilmenin şartlarını şöyle sıralıyor:

● Sigortalı olarak çalışmıyor ya da kendi işini yürütüyor olmamak.
● Emeklilik için gerekli olan 3 şarttan yıl ve yaşı tamamlamış olmak.

MİRASÇI DA İSTİYOR

Toplu para talebi vefat eden kişilerin kanuni mirasçıları tarafından da yapılabiliyor. Burada da mirasçılara...