23 / 04 / 2024

toplu yapılarda yönetici seçimi

toplu yapılarda yönetici seçimi

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

Toplu yapı yönetici seçimi!

Bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl yapılır? Toplu yapıların yöneticisi nasıl seçilir? İşte yanıtı...

Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Toplu Yapı olarak tanımlanan bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim planına göre yapılmış birden çok yapıların yönetimi nasıl oluyor? Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Toplu yapılarda yönetici seçimi!

Toplu yapılarda yönetici seçimi nasıl oluyor? Toplu yapılara ilişkin özel hükümler nelerdir? Sorularızın yanıtı haberimizde...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

Apartmanlarda yönetici değişimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yönetici seçimini kaleme aldı. 

Apartmanlara mahkemeden yönetici atanır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 20 bağımsız bölümlü binada denetçi olduğunu belirten okuyucu, yeni yönetici seçimi için toplantı çağrısı yapıldığını ancak kimsenin gelmediğini söyledi ve yönetici seçiminin nasıl yapılacağını sordu.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Apartmanlarda yönetici seçilir mi atanır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bir apartmana dışarıdan profesyonel yönetici atandığı takdirde, profesyonel yönetici ile apartman arasında yapılan yöneticilik sözleşmesini apartman adına kim imzalamaya yetkilidir?" sorusunu cevapladı.

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Yönetici kat malikleri kurulu kararlarını uygulamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl dört maaş ikramiyeden, işçi katkı payı kesintisi yapıp, işçiye elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını kuruma vermemiş, bunda yöneticiliğin sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

toplu yapılarda yönetici seçimi Haberi

toplu yapılarda yönetici seçimi

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetilir. 


Bir parselde blok niteliğinde olmayan yapılar varsa veya bu nitelikteki yapılarla blok yapılar aynı parselde yer alıyorsa, kendi sorunlarına ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?


Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. 


Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler...