26 / 04 / 2024

Topluı konut idaresi

Topluı konut idaresi

Kamu sermayeli bankaların İstanbul'a taşınması konusunda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bankalar arasındaki görüşmelerde fiyat aşamasına gelindi. Bankalar, taşınma söylentilerinin çıkmasından sonra, arsa fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, eski fiyatla

Hatay Samandağ'da 17.7 milyon TL'ye toplu konut yaptırılacak!

Samandağ Belediye Başkanlığı, Hatay İli Samandağ İlçesi Zeytunlu Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde toplu konut inşaatı yaptıracak. İnşaatın tahmini bedeli 17 milyon 736 bin 562 TL olarak belirlendi.

Tekirdağ'da toplu konut alanı ilan edilen arazi TBMM'de konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'da toplu konut alanı ilan edilen bir araziye ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

TOKİ'den Sakarya Kocaali'ye 448 konut!

SAKARYA'nın Kocaali ilçesinde, İstanbul'a içme suyu temin edecek "Büyük Melen Projesi" kapsamında evleri kamulaştırılan vatandaşlara, Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak toplu konut projesi sözleşmesi imzalandı.

Hatay Yayladağı'na 155 toplu konut projesi!

Hatay Yayladağı ilçesine Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 155 adet konut inşaatı devam ediyor. Projede 1 yıl içinde anahtar teslimi yapılması planlanıyor.

Kırşehir Kaman Toplu Konut Uygulaması kurası!

106 konutluk Kırşehir Kaman Toplu Konut Uygulaması projesinde başvuru süreci devam ediyor. Peki, Kırşehir Kaman Toplu Konut Uygulaması kurası ne zaman çekilecek?

Çorlu'nun 4’te 1’i büyüklüğündeki alan toplu konut alanı ilan edildi!

Hürriyet Gazetesi'nin yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü yazısında Çorlu'nun 4’te 1’i büyüklüğündeki alanın toplu konut alanı ilan edilmesini kaleme aldı. İşte Yalçın Bayer'in yazısı...

Kırşehir Özbağ’a 5 bin toplu konut talebi!

Kırşehir’le birleşmesine rağmen belde olan Özbağ’da Belediye Başkanı Nazmi Ay Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmeler yaparak beldesine 5 bin konut yapılması talebinde bulundu.

Gemlik Belediyesi'nde 17 bin toplu konut başvurusu!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediyeye toplu konut konusunda 17 bin kişinin müracaatta bulunduğunu hatırlatarak, “Gemlik Halkının beklentisi çok büyük. Deprem Riskinden uzak, sıcak yuva ve güçlü yapılara ihtiyaç var." dedi.

Mahmut Çelikcan: Toplu konut yapacak yer bulamıyoruz!

Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kaçak yapılaşmayı önlemek için toplu konut yapmak istediklerini, ancak yer bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Gemlik'e toplu konut müjdesi!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye bünyesinde oluşturulan proje ekibinin ilk etap toplu konut projeleri çalışmalarını tamamladığını müjdeledi.

Zekeriya Özak'tan Çayırova toplu konut arazisi açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, geçtiğimiz meclisten oy birliği ile geçen Çayırova’daki bir toplu konut alanı ile ilgili imar düzenlemesinde ortaya atılan iddialar üzerine basın açıklaması düzenledi.

TOKİ Konya Derbent'e 48 konut inşa edecek!

Konya Derbent ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) 48 konut yapılacağı bildirildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yazılı açıklama yaptı.

Hoşdere Toplu Konut alanı imar planı uygulaması askıda!

İstanbul Esenyurt-Hoşdere Mahallesi 703, 704, 705 ve 706 no.lu adaları kapsayan Toplu Konut Alanına ilişkin hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan imar uygulaması bugün askıya çıktı...

Topluı konut idaresi Haberi

Topluı konut idaresi


TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile arsa konusundaki görüşmelere başladıklarını, Ziraat Bankası'nın 40 bin, Vakıfbank ve Halkbank'ın da 37 bin 500'er metrekare yer istediklerini bildirdi.


Arsanın metrekare bedelinin belirlenmesi konusunda, hem kendilerinin, hem de bankaların ayrı ayrı ekspertiz yaptırdığını anlatan Bayraktar, şu aşamada, fiyat pazarlıklarının sürdüğünü ve 15 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.


Merkez Bankası'nın, henüz kendilerinden bir talepte bulunmadığını açıklayan Bayraktar, talep gelmesi halinde, bunun da karşılanabileceğini bildirdi.


Arsaların imar planlarının da belediye tarafından onaylandığını belirten Bayraktar, herhangi bir yükseklik sınırı konulmamakla birlikte, bölgedeki yoğunluğu düşük tutmayı, çok geniş yeşil alanlar ve sosyal tesisler bırakmayı öngördüklerini anlattı.


-"BANKALAR ÇOK UYANIK..."-


Bankalarla yürütülen fiyat pazarlığı konusunda, arsaların eski ve yeni fiyatlarının tartışma konusu olduğunu kaydeden Bayraktar, şöyle...