26 / 04 / 2024

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi TBMM gündeminde..



Toplu Konut Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

 

2 Mart 1984 Tarihli ve 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi için Komisyonda görüşmeler devam ediyor.

 

Kanun teklifi ile harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendilerine aylık bağlananlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresince ev verilmesi öngörülüyor.

 

Ayrıca, yine harp veya vazife gibi sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri için Toplu Konut İdaresince bir konut verilmesi planlanıyor.

 

Teklifin özeti şu şekilde yer aldı; 

Teklif ile "5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna göre veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendilerine aylık bağlananlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla Toplu Konut İdaresince ev verilmesi, aynı kanunlar kapsamına giren sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri ile harp veya vazife malullüğü aylığı almaktayken ev hakkından yararlanmaksızın hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri için ise bir konut ile sınırlı olmak üzere, öncelikle dul eşine, eşi hayatta değilse veya evlenmişse talepte bulunan çocuklarına müştereken, bu kişiler bulunmadığı takdirde de öncelikle anaya olmak üzere ana veya babasına Toplu Konut İdaresince ev verilmesi öngörülüyor.

 

Kanun teklifi için tıklayın

 


Geri Dön