26 / 04 / 2024

toprağın verimliliği

toprağın verimliliği

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Gübre fiyatları yenilendi! İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi

Bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için toprakta bulunan besin maddelerine ihtiyacı vardır. Gübreler, bitkilerin ihtiyaç duydukları besin maddelerini sağlar ve toprağın verimliliğini artırır. gübre için 2023 fiyatları tespit edildi. İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

ABD'de 50 kişi, ülke toprağının yüzde 1,4'ünü elinde bulunduruyor!

ABD'de yayımlanan rapora göre, ülkede en fazla özel araziye sahip olan 50 kişi ya da ailenin, ülke toprağının yüzde 1,4'ünü elinde tuttuğunu ortaya çıkardı

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş  Tosun tarafından kuruldu. 

Akiş GYO, enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alacak!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Akbatı AVYM için enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alması hakkında hakkında KAP'a açıklamada bulundu. Akiş GYO, Beşgen İnşaat Elektrik Klima Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş.'den enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alacak.

İSO Enerji Verimliliği Ödülleri için başvurular başladı!

Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik enerji kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "İSO Enerji Verimliliği Ödülleri" için başvurular başladı.

Aktüel Enerji Verimliliği Danışmanlık Mühendislik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aktüel Enerji Verimliliği Danışmanlık Mühendislik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, Mesut Yalavuz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ve İbrahim Mert Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 19 Ocak'ta Küçükçekmece'de kuruldu.

toprağın verimliliği Haberi

toprağın verimliliği


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B rayiç bedel tespitinde satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişi olarak belirlendiğinden, toplam satış bedeli 19 milyar TL’dir.


Ancak;


-Peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılması,

-Bedelsiz iade edilecek taşınmazların bulunması, 

-Bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışa konu edilmeyecek olması, 

-Proje alanında kalması nedeniyle ilgili idareye emlak vergi değerinden devredilecek taşınmazların bulunması,

gibi hususlar dikkate alındığında beklenen satış bedeli 9 milyar 800 bin TL’dir.  


Kanun gereği idarece belirlenen bedeli itiraz ve dava edemeyecekleri dikkate alınarak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hassasiyet gösteriliyor, kaygı duymalarını gerektirecek bir durum bulunmuyor.


Kontrol çalışmalarında, taşınmazların; mahallinde parsel bazında fiili tespitleri, imar durumları, alt yapı yatırımlarından yararlanıp...