23 / 04 / 2024

torbalı çamur kurutma tesisi projesi

torbalı çamur kurutma tesisi projesi

Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı

İzmir Torbalı'da inşaat firması açıldı!

İnşaat sektörünün büyük bir gelişim kaydettiği Torbalı'da önemli bir firma daha hizmete girdi. Yıldız Mimarlık ve Laboratuar, zemin ve beton laboratuarı dün gerçekleştirilen açılış töreni ile faaliyetine başladı.

Torbalı'daki kamulaştırılan alan için hak sahiplerine ne kadar ödendi?

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 12 bin metrekarelik alanı kamulaştıran Torbalı Belediyesi, hak sahiplerine 3 milyonluk ödeme yaptı.

Torbalı Belediyesi kamulaştırmaya 3 milyon TL ödedi!

İzmir Torbalı'da, 12 bin metrekarelik alanı kamulaştıran Torbalı Belediyesi, hak sahiplerine 3 milyonluk ödeme yaptı. Belediye Başkanı Görmez, imkanlar dahilinde yeni kamulaştırmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Torbalı AFMO Tesisleri ne zaman tamamlanacak?

Altınordu, Torbalı'da yapımı süren Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) Tesisleri'ne taşınmaya hazırlanıyor. Kırmızı lacivertlilerin bu ay içinde 80 dönümlük yeni merkezine geçeceği bildirildi.

İzmit Torbalı yeni SGK binasının kaba inşaatı tamamlandı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 250 yataklı devlet hastanesi inşaatı hızla yükselirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının da kaba inşaatı tamamlandı.

Torbalı'da ayda bin tapu el değiştiriyor!

Henüz 10 yıl öncesine kadar yeni inşaat sayısının yılda 50'yi geçmediği Torbalı'da inşaat sektöründe adeta patlama yaşanıyor. Ayda bin tapunun el değiştirdiği. 2 bin 500 inşaat ruhsatının verildiği ilçede müteahhit sayısı da 400'ü geçti.

Torbalı'da asfalt ve park düzenlemeleri yapılıyor!

Torbalı Belediyesi tarafından ilçede asfalt çalışması ve oyun parkı düzenlemesi yapıldı.Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 60 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yapıldığını ve 25 oyun parkının yenilendiğini söyledi.

İzmir Torbalı'da 4.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Torbalı Belediyesi Başkanlığı, Torbalı Ayrancılar'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 4 milyon 504 bin 438,80 TL olarak belirlendi.

İzmir Torbalı'da dönüşüm yetkisi ilçe belediyesinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı-Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı.

İzmir Torbalı'da dönüşüm yetkisi ilçe belediyesinin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı'daki Çaybaşı-Yeni Mahalle'de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi'ne ait olduğunu açıkladı.

Torbalı kentsel dönüşüm projesinde yetki ilçe belediyesinde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Torbalı’daki Çaybaşı - Yeni Mahalle’de uygulama yetkisinin Torbalı Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı...

Torbalı Yeni Mahalle yerinde dönüşüm bekliyor!

Büyükşehir Belediyesi'nin Çaybaşı Mahallesi'nde yaptığı kentsel dönüşümde, 550 aile için 438 konutluk proje hazırlanması tepki çekti. Büyükşehir'in projesine onay vermeyen Torbalı Belediye Başkanı Görmez, çözüm için çağrı yaptı.

Torbalı'da kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Torbalı'da yapacağı kentsel dönüşüm için yapılan 438 konutluk projede yetkinin yerel yönetimlere devredilmesi talebine bir destek de İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün'den geldi.

torbalı çamur kurutma tesisi projesi Haberi

torbalı çamur kurutma tesisi projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu arıtma çamurlarını güneş enerjisiyle kurutup ekonomik değere dönüştürecek ilk tesisi Menderes'te kurdu. Sırada Torbalı, Tire ve Çandarlı var.


Çiğli'deki Atık Su Arıtma Tesisi sahası içinde Avrupa'nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de çalışma yaptı, Menderes'te Solar Çamur Kurutma Tesisi kurdu. 634 bin euroya mal olan tesis, bu ayın sonunda hizmete girecek. Bin 440 metrekarelik tesiste yılda 2 bin ton yaş çamur kurutulacak. 


İZSU bu çevre projesini 2013 yılında İzmir Kalkınma Ajansı'na sunmuş, İZKA tarafından kabul edilen proje 827 bin liralık destek almıştı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Kurutma işleminden sonra 480 ton kurutulmuş çamur elde edeceğiz ve bu çamur çimento...