26 / 04 / 2024

Torbalı OSB son durum

Torbalı OSB son durum

Türkiye'nin sanayi devi olan Torbalı'da Organize Sanayi Bölgesi'nde daha önce kura ile belirlenen sanayicilere parsellerinin tapusu verilmeye başlandı. İlk tapu dün sahibini buldu..

Torbalı OSB 5 bin kişiye istihdam yaratacak!

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı yatırımları tamamlandı. Şimdi sırada fabrikaların yükselmesi var. Ağırlıklı olarak KOBİ'lerden oluşan 43 firmanın faaliyet göstereceği bölgenin 5 bin kişiye istihdam yaratması hedefleniyor...

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Samsun OSB yatırımcıların radarına girdi!

Karadeniz'de sanayi alanında önemli konuma sahip olan Samsun OSB, son zamanlarda yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Talebin çok olduğu bölgede ikinci etap için çalışmalar başladı.

İzmir Torbalı'da Mobilya OSB inşa ediliyor! 

İzmir'in Torbalı ilçesinde içerisinde meslek yüksekokulunun da yer aldığı Mobilya OSB’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getirdi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Çardak OSB’de 98 parselin 92’si satıldı!

Türkiye’nin ilk özel organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Çardak 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti. OSB, son yıllarda gerçekleşen çalışmalarla yatırımcıların ilgisini çekiyor. Atıl kalmaktan kurtulan bölgede 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Son 15 yılda 120 yeni OSB açıldı!

Türkiye’nin kalkınmasında en önemli sacayağı olarak görülen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısı artmaya devam ediyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul ve Kocaeli arasında 1 milyon insanı trafik stresinden kurtaracak olan ve yatırım tutarı 5 milyar lirayı bulan Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bitlis OSB idari bina inşaatında son durum!

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen idari binayı inceleyerek, yetkililerden inşaatın son durumuyla ilgili bilgi aldı.

Torbalı OSB son durum Haberi

Torbalı OSB son durum

GEÇTİGİMİZ senenin ekim mesafede bu bizim için çok önem2013 yılının ekim ayında kura sonucu 5000 metrekarelik parsele sahip olan İMS İnşaat, Turizm Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mehmet Nur Ünsal dün tapusunu Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdil Çalar'ın elinden aldı ayında gerçekleşen kura ile sahiplerini bulan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki parsellerin tapuları verilmeye başlandı. 5000 metrekarelik alanda toplamda 43 parsel olan bölgede inşaat çalışmaları kısa sürede başlıyor. Bölgedeki sanayiciler tarafından devlet desteği alınmadan 2005 yılında kurulan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 2016 yılının haziran ayında %90'Iık bir doluluk oranına sahip olması bekleniyor. 


İSTANBUL'UN ONDA BİR FİYATINA

2013 yılının ekim ayında kura sonucu 5000 metrekarelik parsele sahip olan İMS İnşaat, Turizm Ticaret Ltd. Şti. sahibi Mehmet Nur Ünsal dün tapusunu Torbalı Organize Sanayi...