28 / 03 / 2024

Trabzon Müzesi

Trabzon Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesini, dört günlük Kurban Bayramı tatilinde 400 kişi ziyaret etti.

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Trabzon Şehir Müzesi açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Trabzon Şehir Müzesi hizmete açıldı.

Trabzon Şehir Müzesi yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Oltan Vakfı tarafından Trabzon’a kazandırılan Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünde hizmete açılıyor.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat'ta açılacak!

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve yaklaşık 6 milyon liraya mal olan Trabzon Şehir Müzesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümünde yani 24 Şubat'ta düzenlenecek törenle açılacak.

Trabzon Şehir Müzesi 24 Şubat’ta açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon’a kazandırdığı Şehir Müzesi, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde ziyarete açılacak.

Trabzon Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam ediliyor.

Trabzon Kent Müzesi yıl sonunda tamamlanıyor!

Trabzon’un tanıtımına önemli katkı sağlayacak kent müzesinin yapımı yüzde 70 oranında tamamlandı. Eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi çalışmasının bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Kent Müzesi inşaatında çalışmalar sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’da ayrı bir yaşam alanı kazandırılacak.

Trabzon Kent Müzesi için 4,5 milyon lira harcanacak!

Trabzon’daki eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan tarihi bina, Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla Kent Müzesi’ne dönüştürülüyor.

Trabzon'daki eski Merkez Bankası binası Kent Müzesi olacak!

Trabzon'da kurulmakta olan Kent Müzesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Kahramanmaraş Caddesi'nde bulunan eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon ve inşaat çalışmaları devam ediyor.

Trabzon Kent Müzesi, 2015 sonunda tamamlanacak!

Eski Merkez Bankası binasının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar ara verilmeden sürdürülüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Kent Müzesi’nin 2015 sonu itibariyle tamamlanacağını kaydetti.

Trabzon Müzesi Haberi

Trabzon Müzesi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesi'ni, dört günlük Kurban Bayramı tatil süresince 400 kişi ziyaret etti.


Zeytinlik Caddesi'nde 1900'lü yıllarda banker Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan Trabzon Müzesi, yaklaşık 13 yıldan beri ziyaretçilere hizmet veriyor.


Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon Müzesi'nin bodrum katı arkeolojik eserler seksiyonu, zemin katı konak teşhiri, birinci katı etnografik eserler seksiyonu ve asma katı ise idari bölüm olarak düzendi.


Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan binanın, 1924'te Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde konaklaması için düzenlendiğini söyledi.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde eşi ve beraberindeki heyetle bu konakta kaldığını belirten Kansız,...