29 / 03 / 2024

Trabzon Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Trabzon Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam ediliyor.




Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kültür ve sosyal projelerinden biri olan Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam ediliyor. Trabzon'a 24 saat yaşayan bir müze kazandırmakta olduklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Kent Müzesi Trabzon'umuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunacak. Şehrimizin dünya çapında tanınırlılığını artıracak" ifadelerini kullandı. 


Müzemizin inşaat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan, "Bin 500 metrekarelik kapalı alan inşaatı eski Merkez Bankası binasının dış görüşüne sadık kalınarak gerçekleştirildi. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Kent Müzesi'nde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler yer alacak" dedi. 



Milat




Haber Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;


Trabzon Kent Müzesi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Dış inşaatı önemli ölçüde tamamlanan müzede iç dizayn çalışmalarına devam ediliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Merkez Bankası binasının Oltan Vakfı’nın maddi katkılarıyla müzeye dönüştürülmekte olduğunu ifade ederken Kent Müzesi ile tarih, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon’un ayrı bir yaşam alanı kazanacağını ifade etti.

Trabzon’a 24 saat yaşayan bir müze kazandırmakta olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kent Müzesi Trabzon’umuzun sosyal yaşamı ve kültürümüzün yaşatılmasına çok ciddi katkılarda bulunacak. Şehrimizin dünya çapında tanınırlılığını arttıracak. Müzemizin inşaat çalışmaları çok büyük oranda tamamlandı. İç dizayn çalışmalarına devam ediliyor. Bin 500 metrekarelik kapalı alan inşaatı eski Merkez Bankası binasının dış görüşüne sadık kalınarak gerçekleştirildi. 4,5 milyon TL harcayarak bu önemli kültür yuvasını şehrimize kazandırmakta olan Oltan Vakfımıza kentim ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere 3 kattan oluşan Kent Müzesi’nde Trabzon'un şehir tarihiyle ilgili görsellerin yanı sıra coğrafi işaretler ve tarihi eserler yer alacak” ifadelerini kullandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön