19 / 04 / 2024

trafiğin avmlere etkisi

trafiğin avmlere etkisi

Birbiri ardına ve plansız bir şekilde açılan AVM'ler İstanbul trafiğini içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Önümüzdeki yıl AVM'lerin sayısının 175'i bulması bekleniyor Son iki yıldır yaşanan trafik karmaşası büyüyor.

Hazır betona gelen yüzde 30 zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı!

Hazır beton fiyatalrına gelen yüzde 30’luk zam inşaat sektöründe şok etkisi yarattı. Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, zamların önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

14 Mayıs 2023'te bu yollar trafiğe kapatılacak! Seçim günü için dikkat!

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir duyuruya göre, 14 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin düzeni ve güvenliği için bazı yolların trafiğe kapatılması planlanıyor.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Decathlon'da trafiğin kurtarıcısı Elektrikli Scooter fiyatları ne kadar? 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de bulunan en büyük spor mağazalarından biri olan Decathlon'da hangi elektrikli scooterların satıldığı ve fiyatları merak edilmeye başlandı. Decathlon'da trafiğin kurtarıcısı Elektrikli Scooter fiyatları ne kadar? İşte 31 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Trafiğin kurtarıcısı elektrikli scooterlar Decathlon'da! Fiyatları şok edecek! İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Yaz aylarının gelişi ile son zamanlarda Decathlon'da elektrikli scooterların fiyatları araştırılmaya başlandı! Peki, Decathlon'da elektrikli scooterların fiyatları ne kadar? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Altın, dolar, sterlin, borsa, bitcoin, euro ve gümüş için kasırga etkisi! Kemerlerinizi bağlayın uçuşa geçecek...

Ünlü Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın, dolar, sterlin, bitcoin, borsa, euro ve gümüş için kasırga etkisi yatacak değerlendirmelerde bulundu. Gelen açıklamalar herkesi şok edebilir, piyasalarda neler olacak? Kemerleri bağlayın uçuşa geçecek...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Ordu Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali 1 Aralık'ta açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir içi trafiğin rahatlatılması için yapılan Altınordu Şehirler Arası Otobüs Terminali, 1 Aralık'ta hizmete açılıyor.

Ev alacaklar dikkat! Şu an doğru zaman mı?

Son dönemde ekonominin canlanması amacıyla hayata geçirilen bir yıl geri ödemesiz düşük faizli konut kredisi seçeneği, satış ofisleri, gayrimenkul siteleri ve tapu dairelerindeki trafiğin artmasına sebep oldu.

İnşaat ve konut sektörüne koronavirüs etkisi!

Koronavirüs salgını Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Gıdadan tekstile birçok sektörü olumlu ya da olumsuz etkileyen salgın, konut ve inşaat sektörünü de etkiledi. Peki koronavirüsün inşaat sektörüne etkisi nasıl oldu? İnşaat ve konut sektörü salgından olumlu mu etkilendi?

5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi" konusunu kaleme aldı. İşte 5 başlıkta koronavirüsün inşaat sözleşmelerine etkisi...

trafiğin avmlere etkisi Haberi

trafiğin avmlere etkisi

Şehirde boş bulunan her arsaya yapılan plansız AVM'ler İstanbul'un trafiğini kilitledi. İstanbul'da bulunan AVM sayısı son iki yılda yüzde 100 arttı. Bu sayının mevcut projelerle 2015 sonuna kadar 175'e yükselmesi bekleniyor. 


İstanbul trafiğinin cumartesi ve pazar da dahil neredeyse haftanın 7 günü sıkışık olmasına gerekçe olarak sayıları her geçen gün artan alışveriş merkezleri gösteriliyor. Türkiye son beş yılda en çok alışveriş merkezi yapan ülkeler arasında yer alıyor. Dünyada ise ilk 5'in içinde. Rakibi olan bütün şehirler ise Çin'de. 


180 şehiri kapsayan CBRE Global Değerlendirme raporuna göre an itibarıyla dünya üzerinde 32 milyon metrekarelik alan AVM olarak inşaat halinde. Her yıl inşa edilen AVM alanları ise önceki yıla göre yüzde 15 artıyor. AVM piyasasının lideri ise dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin....