19 / 04 / 2024

trafik dikkate alınmadan gökdelenler yükseliyor

trafik dikkate alınmadan gökdelenler yükseliyor

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner, “Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor. Gökdelenlerin araç yükünü bu yollar kaldıramaz.” dedi.

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de duyruldu: 1 yıl boyunca kur farkı dikkate alınmayacak

Kur farkı zararının şirketlerin borçluluk durumunu değerlendirirken göz ardı edilmesi uygulaması, bir yıl daha uzatıldı. Bu karar, Türkiye Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Karara göre 1 Ocak 2025 tarihine kadar kur farkı dikkate alınmayacak. İşte ilgili ayrıntılar...

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde neler dikkate alınıyor?

Taşınmazların yeniden değerleme düzenlemesi yeniden gündeme geldi. Peki taşınmazların yeniden değerlemesinde neler dikkate alınıyor? Düzenleme kapsamında neler öngörüldü?

En az kira bedeli beyannamede dikkate alınacak mı?

Gayrimenkullerin emlak vergi değeri yalnız emlak vergisi ödemesi için bir ölçüt değil. Kira gelirinin vergilendirilmesinde de dikkate alınabiliyor. Gerek en az kira gelirinin ne kadar olacağı açısından... Gerek bedelsiz olarak bir yakınına mülkün tahsisi durumunda...

Devlet Planlama Teşkilatı'nın deprem önerileri dikkate alınmadı mı? 

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), 17 Ağustos 1999 depreminin ardından nüfusun ve sanayinin Anadolu’ya yönlendirilmesini önerdi ancak bu öneri dikkate alınmadı. 

Kat maliklerinin onayı alınmadan onarım yapılabilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitelerde kat maliklerinin rızası alınmadan inşaat, onarım, dış badana ve boya yaptırılabilir mi? Bağımsız bölümlerin onarımı için kat maliklerinin rızası gerekli midir?' sorusunu yanıtladı.

İmar barışında 2019 arsa rayiç bedelleri esas alınacak!

Uzatılan imar barışı başvurularında 2019 tarifesi belli oldu. Buna göre arsa rayiç bedellerinde 2019 yılı dikkate alınarak hesaplanacak.

Iğdır’da yıkım çalışmaları sırasında bina çöktü!

Iğdır’da 6 katlı bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. Alican Açkan isimli vatandaş, binanın hiçbir önlem alınmadan yıkılmasına tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir kaçak inşaat mı yapıyor?

Anadolu Caddesi’ndeki köprülü kavşak, Konak tramvayı, Kıyı Deniz Projesi ve son olarak da İnciraltı Kent Ormanı’nda yasa ve yönetmelikler dikkate alınmadan icraat yapıldı..

Konutlardaki net alan kavramına yeni hesaplama!

Konutların net alanı balkon, kat bahçesi ve terası dikkate alınmadan hesaplanacak. Maliye bakanlığı hazırladığı bir özelge ile bu konudaki muğlaklığı sona erdirdi.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

trafik dikkate alınmadan gökdelenler yükseliyor Haberi

trafik dikkate alınmadan gökdelenler yükseliyor

2 milyon 500 bini otomobil, 3,5 milyon aracın trafiğe kayıtlı olduğu İstanbul'da, transit geçen araçlarla birlikte ortalama 4 milyon araç her gün trafiğe çıkıyor. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner, “Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor. Gökdelenlerin araç yükünü bu yollar kaldıramaz.” dedi.


On beş milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük şehirleri arasında yer alan İstanbul'da yaşayanlar, en çok trafikten şikayetçi. Sanal alemdeki form ve blog sitelerinden ulaşımla ilgili şikayetlerini dile getiren araç sürücüleri, her gün saatlerinin yollarda geçmesinden yakınıyor.


Son zamanlarda araç sürücülerinin trafikteki sıkıntılara ilişkin şikayetlerinde artış olduğunu belirten ‘şikayetim.com' adlı internet sitesinin yetkilisi Nisa Genç, “Sürücülerin, ‘Alternatif güzergahları kullanmaya çalışmamıza rağmen ev ve iş yerlerimize ulaşmakta zorlanıyoruz' serzenişlerine şahitlik ediyoruz.” dedi.


Türkiye İstatiktik Kurumu (TÜİK) verilerine göre,...