29 / 03 / 2024

Trampa işleminde tapu harcı

Trampa işleminde tapu harcı

Taşınmaz malların devir işlemleri, satış ve bağış ile yapılabildiği gibi takas ile de yapılabiliyor. Peki, tapu takas harcı 2017 ne kadar?

Trampa işleminde tapu harcı!

Takas işlemi olarak da bilinen trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine deniyor. Peki, trampa için gerekli belgeler nelerdir? Trampa işleminde tapu harcı ne kadardır?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? Web tapu işlemleri!

Vatandaşlar tapu işlemlerini tapu dairelerine gitmeden internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Peki, İnternetten tapu işlemi nasıl yapılır? İşte Web tapu işlemleri…

Tapu işlemleri nasıl başlar?

Tapu işlemlerini birkaç bölümde ele alabiliriz. Tapu işlemleri, tapu gününden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayrılır. İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Tapu devri için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

Gayrimenkulün el değiştirmesi için resmi olarak tamamlanması gereken işleme tapu devir işlemi deniyor. Yeni satın alınan bir ev ya da miras yolu ile intikal eden bir arsa için tapu devir işlemlerinde bazı evrakların temin edilmesi gerekiyor.

Miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlıklar gündeme geliyor. Peki, miras kalan ev için tapu harcı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu kayıt örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır?

Ev gibi taşınmaz mülkü olan insanların bazı zamanlarda ve işlemlerde tapu kaydı örneğine ihtiyacı olabiliyor. Peki, Tapu kaydı örneği nedir? Tapu kaydı örneği nasıl alınır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Trampa işleminde tapu harcı Haberi

Trampa işleminde tapu harcı

Taşınmaz malların devir işlemleri, satış ve bağış ile yapılabildiği gibi takas ile de yapılabiliyor. Takas işleminde iki ayrı gayrimenkul sahibi taşınmazlarını birbirlerine veriyor.


Tapu takasının yapılabilmesi için tarafların aralarında anlaşma yapmış olmaları ve gerekli belgeleri de temin etmiş olmaları gerekiyor. Gerekli belgeler ile takas harcı şu şekilde sıralanıyor:


Tapu takas için gerekenler

1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık fotoğrafı.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi kanuni temsilci (vekil, vasi, kayyum) ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5. Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden Emlak beyan değerini gösteren belge.


Tapu takas harcı 2017

Taşınmaz malların karşılıklı olarak trampa edilmesi halinde tapu harcının bu iki gayrimenkuldan emlak vergisi değeri...