28 / 03 / 2024

trampada istenen belgeler

trampada istenen belgeler

Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Tapu müdürlüklerinde gerçekleştirilen trampa işlemi için harç ödenmesi yapılması gerekiyor. İşte, tapuda trampa harcı 2015!

Aile Bakanlığı'ndan personel alım ilanı! Branşlar ve alım şartları açıklandı!

Bakanlık tarafından çeşitli kadrolar için yapılacak alımlar ile ilgili merak edilen şartlar, başvuru koşulları, istenen belgeler gibi çeşitli bilgiler haberimizde yer alıyor...

Konut kredisi alırken istenen belgeler neler? 

Peşin fiyat ile ev sahibi olmayan vatandaşlar konut kredisi alarak ev sahibi oluyor. Peki, konut belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Başvuruda istenen belgeler nelerdir? Hangi kuruluştan alınır? Başvuruyu kim yapacak? Daire başına ücreti ne olacak? Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi? İşte 6 soruda Enerji Kimlik Belgesi...

TOKİ 50 bin konut başvurusu için istenen belgeler!

TOKİ'nin hayata geçireceği 50 bin sosyal konut için başvurular başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasımpaşa'da vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Peki, TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir? İşte TOKİ 50 bin konut başvurusu için istenen belgeler...

İmar affında istenen belgeler!

İmar affından yararlanarak konutuna iskan almak, abonelik bağlatmak ve kat mülkiyeti almak isteyen kimselerin gerekli bilgilerle müracaatını yapmaları gerekiyor. Peki, imar affında istenen belgeler nelerdir?

Yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler!

Bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için bu belgenin alınması gerekiyor. Belge için ilgili belediyeye müracaat ediliyor. Peki, yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler nelerdir?

Tapu bağış işlemi için istenen belgeler!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nelerdir? Tapu bağış işlemi için istenen belgeler hangileridir?

Emlak vergisi öderken istenen belgeler!

Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi öderken istenen belgeler nelerdir?

Emlak vergisi beyanı için gerekli belgeler!

Emlak vergisi mükelleflerinin, mükellefiyeti taşınmazın satın alındığı tarihi takip eden sene başlıyor. Peki, emlak vergisi beyanı nasıl verilir? Emlak vergisi beyanı için gerekli belgeler nelerdir?

TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları için gerekli belgeler!

Bolu Yeniçağa TOKİ Evleri için minimum 120 ay vade imkanı sağlanıyor. Kurayla satışa sunulan projede 7 bin 430 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. İşte TOKİ Bolu Yeniçağa başvuruları için gerekli belgeler...

2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazilerin satışı için, satın alma süresi içerisinde ilgili idarelere başvuru yapılması gerekiyor. İşte, 2b arazi satışında istenen belgeler!

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

trampada istenen belgeler Haberi

trampada istenen belgeler

Tapuda trampa harcı 2015!


Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiş işlemine trampa deniyor. Trampa edilecek olan malların değerlerinin eşit olması gerekmiyor. 


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmazlarında trampa işlemi gerçekleştirilebiliyor.  Bu halde trampa(takas) istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor. 


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılıyor ve kendisinden yetki istenen müdürlüğe işlemin hukuki dayanağını teşkil eden belgelerin ve resmi senedin tasdikli birer örneği bir yazı ekinde gönderiliyor. 


Bu yazıyı alan müdürlük tarafından yazı yevmiyeye alınarak gerekli tescil işlemi yapılıyor. Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bu işlemler karşısında trampa harcının da ödenmesi gerekiyor. 


Borçlar Kanunu gereğince, trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor.  Devlet tarafından, her yıl belirlenen tapu takas harcı, her...