20 / 04 / 2024

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?



Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde onlarca bina hasar aldı, yıkıldı. 

Depremde 17'si Elazığ, 4'ü Malatya olmak üzere 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yaralı sayısı ise Elazığ'da 654, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 32, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 50 olmak üzere 1030 olarak aktarıldı. Elazığ şehir merkezinde 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi. 

AFAD, afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiğini bildirdi. Depremde, hasarlı binalar için ihbar yapılması gerekiyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerinin, teminat kapsamındaki deprem ve deprem kaynaklı zararlarının bildirimi için belirtilen ihbar noktalarını aramaları gerekiyor.

İhbar noktalarından alacağınız bilgi ve yönlendirmelerle, hasarınızın tespit ve tazmini için gerekli işlemleriniz en hızlı şekilde uygulamaya alınıyor. 

1- ALO DASK 125

2- Dask.gov.tr'de bulunan ONLİNE HASAR İŞLEMLERİ adımından

3- DASK adına, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini düzenleyen Sigorta Şirketi ve/veya Acentesi.

Hasar İhbarında İstenen Belgeler

DASK’ın Zorunlu Deprem Sigortası’ndan faydalanabilmeniz için binanızın tamamen ya da kısmı olarak zarar görmüş olması fark etmiyor. Küçük ya da büyük maddi zararlar için de tazminat talep edilebiliyor. 

Depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olduğu maddi zararlarınızın, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde tazmini için gereken bilgi ve belgeler şu şekilde; 

1- Hasar Bildirimi (TC kimlik veya poliçe numarası ile)
2- Güncel Tapu Bilgisi
3- Hasar Yeri Açık Adresi (Eksper gönderimi ve değerlendirmesinin kolaylığı için)
4- Sigortalı Telefonu (Sabit ve/veya cep)

Ayrıca, sigortalı bina üzerinde Zorunlu Deprem Sigortası poliçesinin yanı sıra deprem teminatı içeren başka bir sigorta poliçesi de bulunuyorsa, bu konuda DASK'a bilgi verilmesi gerekiyor. 
 

Prof. Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu Fay hattı uyandı!

Elazığ depreminde bir köyün tamamı yıkıldı!
 


Geri Dön