26 / 04 / 2024

troçki istanbulda nerede kaldı

troçki istanbulda nerede kaldı

Kadıköy Belediyesi, Caferağa Mahallesi'nde bulunan ve Moda Koleji olarak kullanılan Bayata Köşkü'nün imar planını askıya çıkardı. Bayata Köşkü, eski SSCB lideri Troçki'nin ağırlandığı evlerden biri olarak anılıyor. İşte fotoğraflarıyla o köşk ve hikayesi.

En son nerede, ne zaman deprem oldu? 13 Temmuz 2023 az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler!

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde sabah saatlerinde birçok kişi tarafından hissedilen depremler kaydedildi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi...

13 Haziran Salı deprem listesi! Deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

Son dakika olan depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından listelenmeye devam ediyor. Yaşadığı bölgede deprem olup olmadığını merak eden kişiler son depremler listesine bakarak en son nerede ve kaç şiddetinde deprem olduğu görüntüleyebilir. İşte detaylar!

Az önce sallandık mı? Bugün nerede deprem oldu? 9 Haziran 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

Az önce nerede deprem oldu? Yaşadığı bölgede deprem olup olmadığını merak eden kişiler, illerindeki son depremlere Kandilli Rasathanesi tarafından yayınlanan son depremler listesine bakılabilir. İşte son depremler!

Altus Al 434P Bulaşık Makinesi 6 bin 149 TL! Bakın nerede! 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Altus AL 434P Bulaşık Makinesi, 13 kişilik kapasite ve 4 programa sahiptir. Bardak koruma sistemi cam eşyaları aşınma ve çizilmelere karşı korur. Kısa programı ile sadece 30 dakikada yıkama işlemini tamamlar. Peki, Altus AL 434P en ucuz nerede? 

LG DFC425FP 14 kişilik 8 Programlı Bulaşık Makinesi'nde inanılmaz indirim kampanyası! 22 Mart 2023 fiyat listesi

LG DFC512FP 8 Programlı 14 Kişilik Inox Bulaşık Makinesi, üstün teknolojisi ve sahip olduğu bir çok yıkama programı sayesinde hijyenik bulaşıklar elde etmenizi sağlar. Peki cihaz indirimli fiyatıyla nerede satılıyor?

Karaca Air Pro Konuşan Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 09 Mart 2023 fiyat listesi

Doğru fritözü ararken Karaca Konuşan Airfryer'a bakmayı unutmayın. Birçok kişi, yiyecekleri iyi pişirebilen bir havayla kızartma makinesi ister. İşte sizE fırsat!  Peki Karaca Air Pro Konuşan Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Beko Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Beko BM 11041 I WF bulaşık makinesi,16 kişilik kapasitesiyle ve 11 farklı yıkama programı sayesinde bulaşıkları tek seferde yıkar. Sahip olduğu fonksiyonlar ile  hijyenik bir temizlik sunar.Peki Beko bulaşık makinesi en uygun nerede satılıyor,fiyatı ne kadar? 

Kavanpark projesi nerede? Kavanpark satışlar başladı mı? İşte Kavanpark projesi fiyat listesi!

Mehmet Kavan Yapı tarafından müstakil ev sahibi olmak isteyen kişilerin hayallerini gerçekleştirmek için hayata geçirilen Kavanpark projesi nerede? Kavanpark satışlar başladı mı? İşte Kavanpark fiyat listesi...

Samsung M7  Akıllı Monitörler en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 16 Ocak 2023 fiyat listesi

 Sade ve şık bir tasarıma sahip Samsung M7 monitörler Orta düzeyde yer kaplar, o kadar incedir ki, yine de monitörün önüne bir klavye yerleştirebilirsiniz.  Peki, Samsung M7  Akıllı Monitörler ne kadar? Nerede kaç TL’ye satılıyor? İşte detaylar...

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından kişilerle de yapılabilir. Bu durumda Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte detaylar!

İki Konak nerede? İki Konak fiyat listesi!

İki Konak nerede sorusunun yanıtı ve İki Konak fiyat listesi detayları haberimizde yer alıyor. Söz konusu projede toplam 524 adet konut mevcut.

En ucuz Oppo Reno 5 Lite nerede satılıyor? A101, Teknosa ve Vatan Bilgisayar! İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Oppo Reno 5 Lite, son dönemde en çok tercih edilen ve araştırılan akıllı telefonlardan birisi olmayı başardı. Uygun fiyatı ve benzersiz özellikleri ile pek çok kişinin favorisi olmuş olan Oppo Reno 5 Lite fiyatları ne kadar? En ucuz nerede satılıyor? İşte A101, Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMark

Leon Troçki'nin Büyükada'daki evi harabeye döndü!

Rus devrimci Leon Troçki'nin Büyükada'daki görkemli konağı, havadan görüntülendi. Ev, ilgisizlikten harebe hale döndü.

troçki istanbulda nerede kaldı Haberi

troçki istanbulda nerede kaldı


Kadıköy Caferağa Mahallesi Şifa Sokak ile Moda Sahil Yolu Sokak'ın kesiştiği köşede yer alan tarihi Bayata Köşkü'nün restorasyonu için düğmeye basıldı. Bayata Köşkü restore edildikten sonra plan notlarına göre sahil bandı umuma (kamuya, halka) tahsis edilecek, köşk sahasında konut veya ticari birim olmayacak...   





Bayata Köşkü'nün hikayesi!


Özel Moda Koleji olarak kullanılan Bayata Köşkü, dönemin ünlü jinekolog doktor Mahmut Ata Bayata tarafından 1930'lu yıllarda Art Deco mimarisiyle yaptırıldı...




Dr. Mahmut Ata Bayata'nın köşkün çatı katındaki Kule odaya (belvedere) bazı gözlem aletleri koyarak, burayı yıldızları gözlemlediği küçük çapta bir rasathane olarak kullandığı rivayet edilir. 




Dr. Bayata, 1963'te hekimliği bırakmasıyla köşkü Yaşar Trak ve Pakize Trak çiftine sattı. Trak Ailesi, tadilatların ardından köşkü Özel Moda Koleji adıyla 1965 yılında eğitime açmıştı. 




Bayata Köşkü,...