28 / 03 / 2024

TÜGİAD çin ile ilişkilerini bitirdimi

TÜGİAD çin ile ilişkilerini bitirdimi

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik baskı ve zulümleri nedeniyle bu ülkedeki STK'lar ile ilişkilerini dondurma kararı aldı.

Parke Doktoru İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parke Doktoru İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Yenici tarafından kuruldu.

Saam Grup Yapı İnşaat Taahhüt Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Saam Grup Yapı İnşaat Taahhüt Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Aksu ve Selin Aksu ortaklığında kuruldu.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

O kişiler daha ucuz akaryakıt almak için başka ülkeye gidiyorlar! Böyle bir şey görülmedi

Belçika ile Fransa arasında akaryakıt ücretlerinde litrede 30 sent ve 50 sentlik farklar sebebi ile Belçikalılar araçlarına yakıtı. Belçikalılar daha ucuza akaryakıt almak için artık Fransa'ya gidiyorlar. İşte detaylar…

T Güven İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

T Güven İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Tarık Taşova tarafından kuruldu.

Osk Group İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osk Group İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Osman Köse tarafından kuruldu.

Teskarot Makina İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teskarot Makina İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Gaziosmanpaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Esra Karaman tarafından kuruldu.

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler TBMM gündeminde!

Çin ile yapılan anlaşma ve projeler meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kızılelma Taşımacılık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılelma Taşımacılık İnşaat Taahhüt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şahin tarafından kuruldu.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Balan Mühendislik İnşaat Taahhüt Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Balan Mühendislik İnşaat Taahhüt Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Berkan Balan tarafından kuruldu.

TÜGİAD çin ile ilişkilerini bitirdimi Haberi

TÜGİAD çin ile ilişkilerini bitirdimi

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ali Yücelen, Çin'de Uygur Türklerine dönük olarak gerçekleştirilen zulme ilişkin görüntülerin medyada sıkça yer alması üzerine derneğin yönetim kuruluna bir tavsiye kararı gönderdi.


Tavsiye kararında, Çin'de Uygur Türkleri'ne yönelik ağır bir zulüm sergilendiğine ilişkin medyada yer alan görüntülerin ve haberlerin büyük bir üzüntüyle takip edildiği belirtildi.


Derneğin yönetim kuruluna iletilen tavsiye kararının Uygur Türkleri ile ilgili iddiaların doğru olmadığı ispatlanana veya Çinli girişimcilerin duruma tepki gösterene kadar uygulanması talep edilerek, "Söz konusu iddiaların yalanlanmaması halinde Çinli muhataplarla yapılan anlaşmaların iptal edilmesi, Eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi'ne Çin'in davet edilmemesi, 2016'da Çin'de düzenlenecek G20 Genç Girişimciler Zirvesi'ne dernek üyelerinin katılmaması ve Çinli STK'lar ile ilişkilerin dondurulması" istendi.


Tavsiye kararı üzerine toplantı...