25 / 04 / 2024

TÜİK açıklamaları

TÜİK açıklamaları

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜÎK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 108 bin 918 konut satıldı.

Türkiye, turist girişlerinde dünyada 6. sırada!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. Bu yükseliş, bize aynı zamanda dünya liginde de ciddi ölçüde basamak atlattı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 1,3 arttı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu. Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Gayrimenkul satışları yüzde 7,5 geriledi, markalı konut satışı hız kesmedi!

TÜİK verilerine göre, gayrimenkul satışlarında bu yılın ilk dört ayında yüzde 7.5 ve nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.3'lük düşüş görülse de markalı konut üreticileri satışlardan memnun.

İlk üç ayda 96 bin konut satıldı!

Konut satışları yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,51 arttı

TÜBİTAK'a sunulan deprem raporunda korkutan sonuç: Binalarda etriye demirleri eksik..

6 Şubat depremlerinden sonra 6 inşaat mühendisi akademisyen Hatay'a giderek yıkılan ve hasar alan yaklaşık 200 binayı inceledi. İnceleme sonuçlarını TÜBİTAK'a gönderen mühendislerin açıklamaları ihmalsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Bütçedeki 6 aylık açık miktarı 483,2 milyar liraya ulaştı!

Merkezi yönetim bütçesinde haziran ayındaki 219,6 milyar lira ile birlikte 6 aylık açık, 483,2 milyar liraya çıktı. Geçen yıla göre harcamalar yüzde 101,7 artarken, gelirlerdeki aryoış yüzde 48,6’da kaldı.

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, toplanan inek sütü miktarı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 oranında düştü.

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Volkswagen T-Cross'a zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu! Mayıs ayı fiyatları açıklandı!

Sıfır km Volkswagen fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’in modellerine zam yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu. Volkswagen, bu kapsamda mayıs ayı fiyatları açıkladı. Peki Volkswagen T-Cross’a zam geldi mi? 6 Mayıs 2023 fiyat list

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Kandilli tek tek açıkladı: Büyük Marmara depremi 200 kilometrelik alanda yıkıcı olacak! 7 şiddetinden büyük...

Beklenen büyük Marmara depremi, tedirginlik oluşturmaya devam ederken; uzman isimlerden de konu ile ilgili sık sık açıklamalar geliyor. Kandilli tek tek açıkladı: Büyük Marmara depremi 200 kilometrelik alanda yıkıcı olacak! 7 şiddetinden büyük...

Powell'ın açıklamaları sonrası Bitcoin'de gelişme! Yatırımcılar kara kara düşünüyor

Fed Başkanı Powell'ın 'şahin' açıklamaları sonrası Bitcoin 22.350 dolardan gece saatlerinde 22.010 dolara kadar düştü. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 22.000 doların üzerinde tutundu. İşte tüm detaylar...

Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcılarını üzecek açıklamalarda bulundu. Gümüş yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş sır gibi sakladığı yeni tüyosunu açıkladı! Çok yükselecek! 

TÜİK açıklamaları Haberi

TÜİK açıklamaları

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜÎK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 108 bin 918 konut satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8'lik artışa tekabül ediyor. Geçen yıl eylül ayında 92 bin 483 konut satılmıştı. 


Konut satışlarında eylül ayında yaşanan artış, bu yıl içinde görülen en yüksek artışı oluşturuyor. Üstelik bu artış uzun bayram tatili nedeniyle eylül ayında geçen yıldan bir gün daha az işgünü olmasına rağmen gerçekleşmiş durumda.  Bu da eylül ayında konut satışlarında bir canlanma yaşanmış olduğu anlamına geliyor.

Ekonomide geleceğe güven çok düşükken konut satışlarında yaşanan bu canlanma büyük ölçüde konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşten kaynaklanıyor. Yılın ilk yansında yüzde 14 dolayında olan konut kredisi faizleri, 15 Temmuz'dan sonra hükümetin de bastırmasıyla düşüşe geçmiş ve eylül...