18 / 04 / 2024

TÜİK Konut

TÜİK Konut

Doğu Karadeniz illerinde 2015 yılında en fazla konut Trabzon'da, en az konut ise Gümüşhane'de satıldı. Trabzon'da 12 bin 634, Gümüşhane'de bin 256 adet konut satıldı.

TÜİK'e göre 100 konuttan 40’ının çatısı akıyor, ısınamıyor!

TÜİK araştırmasına göre, nüfusun yüzde 40.6’sının konutunda ‘sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi gibi’ sorunlar bulunuyor. Yüzde 46.6’sının oturduğu konutta ‘izolasyondan dolayı ısınma sorunu’ yaşanıyor.

İlk altı ayda 295 bin konut el değiştirdi!

Dövizde yukarı yönlü hareket konuta yaradı. İkinci çeyrekte ev satışlarının yüzde 56’sı peşin parayla gerçekleşti. Müteahhitlere göre eylül ayından itibaren döviz bozdurup konuta yatırım daha da artacak...

TÜİK: Vatandaş kazancının yüzde 25.8'ini konuta harcıyor!

Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 25,8 ile konut ve kira harcamaları alırken, harcamaların yüzde 20,7'si gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun: Konut satışı 3. çeyrekte artacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “azalan konut satışlarının, 3. çeyrekte artacağı beklentisi piyasalarda hissediliyor” diyerek, beklentilerin bu döneme sarktığını ifade etti

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

TÜİK Konut Haberi

TÜİK Konut

TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2015 yılında Doğu Karadeniz illerinde Trabzon'da 12 bin 634, Ordu'da 9 bin 250, Giresun'da 5 bin 404,Rize'de 3 bin 121, Artvin'de bin 746 ve Gümüşhane'de bin 256 adet konut satıldı. 


İlçe düzeyinde değerlendirildiğinde. Doğu Karadeniz ilçelerinde en fazla konut satışı 6 bin 630 ile Trabzon-Ortahisar, 4 bin 371 ile Ordu-Altınordu, 2 bin 726 ile Giresun Merkez, 2 bin 294 ile Ordu-Fatsa, 2 bin 227 ile Trabzon-Akçaabat,2 bin 38 ile Ordu-Ünye, bin 694 ile Rize-Merkez, bin 376 ile Trabzon-Yomra, 943 ile Giresun-Bulancak, 581 ile Gümüşhane-Merkez ve 513 ile Artvin Merkez'de gerçekleşti. 


2015 yılında Doğu Karadeniz'de 5 ve daha az Konut satılan ilçeler Trabzon'da Köprübaşı ve DerneKpazarı, Rize'de Çamlıhemşin ve İkizdere, Ordu'da Mesudiye ve Kabadüz ile...