29 / 03 / 2024

tüketici kanunu vekalet kaba açıklama

tüketici kanunu vekalet kaba açıklama

Yapı ruhsatı olmayan müteahhide ön ödemeli konut satış sözleşmesi yasağı geldi. Peki tüketiciyi güvence altına almayı amaçlayan yeni tüketici yasasını inşaat yatırımcıları nasıl değerlendiriyor. İşte cevabı…

Tüketici kanunu parasal sınır 2016!

2016 yılına ait tüketici kanunu parasal sınırları, 20 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı. Peki, tüketici kanunu parasal sınırları 2016 ne kadar oldu?

Tüketici kanunu idari para cezası 2016!

2016 yılında uygulanacak 6502 sayılı tüketici kanunu idari para cezaları, 20 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan tebliğ ile açıklandı. İşte tüketici kanunu idari para cezaları 2016...

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanununa tepkili!

Tüketici Birliği Federasyonu ve Derneği elektrik piyasası kanunu tasarısın “tepkiliyiz” konulu basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısı 2 Şubat 2015 günü saat 11:30'da düzenlenecek.

14 gün içerisinde tüketici kredisinden caymak mümkün!

Tüketici Kanunu’nun son iki yönetmeliği de Başbakanlık’a gönderildi. Yapılan değişiklikler aboneden açma-kapama ücreti alınmasına son veriyor..

Tüketici Kanunu ihlal cezaları artış gösterdi!

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, yaptığı açıklamada, Tüketici Kanununa aykırılıklarda uygulanacak idari para cezalarının, Ocak' tan itibaren yüzde 10,11 oranında artırılarak uygulanacağını söyledi.

Konutta tüketici hakları gözetilecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, sektör temsilcileri ise kanun sayesinde bu alandaki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor.

Tüketici kanunu idari para cezası 2015!

2015 yılında uygulanacak, Tüketici kanunu idari para cezaları 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'te yer alıyor. İşte Tüketici kanunu idari para cezası 2015...

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

Konutta tüketici dönemi sektörü temizleyecek!

Geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren yeni tüketici kanunu tüketicinin haklarını daha çok gözetecek maddeler içerirken, Ankaralı sektör temsilcileri ise kanun sayesinde sektördeki çürük elmaların ayrılacağını düşünüyor

Yeni tüketici kanunu konut alıcılarına yaradı!

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor...

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014!

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014..

tüketici kanunu vekalet kaba açıklama Haberi

tüketici kanunu vekalet kaba açıklama

Yapı ruhsatı olmayana ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapma yasağı geldi. 28/11/2013 tarihli Resmi Gazete’de duyurusu yapılan ve 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan yasa kapsamında firmalar yapı ruhsatı almadan tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapamayacaklar. Yine yeni tüketici yasasında tüketiciyi güvence altına alan birçok hüküm yer alıyor. Yeni tüketici yasasının vatandaşa katkısı nasıl olur, sektörde nasıl bir hareketlilik yaratır sorusunu inşaat yatırımcılarına sorduk. İşte patronların gözüyle yeni tüketici yasası…




Ege Yapı Group Yönetim kurulu Başkanı İnanç Kabadayı 

“Haksız rekabeti ortadan kaldıracak”

Biz Ege Yapı olarak şu ana kadar ruhsatını almadığımız bir projenin satışı yapmadık. Fakat yapanlar da var. Bu...