26 / 04 / 2024

Tüketici kredileri düzenleme

Tüketici kredileri düzenleme

Tüketicilerin koruma altına alınmasını öngören yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşmeye devam ediyor. Eski Bankacılık Başuzmanı Dr. Önder Perçin, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Önder Perçin, neler söyledi? İşte ayrıntılar...

Tüketici kredileri uçtu! Borçlar 1 trilyon 595 milyar TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre 17 milyar 848 milyon Türk Lirası artış gösteren tüketici kredileri 1 trilyon 595 milyar 932 milyon TL'ye çıktı.

Tüketici kredilerinde 5.8 milyar TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun paylaştığı rakamlara göre tüketici kredileri tutarı 9 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 811 milyon TL artış gösterdi ve 1 trilyon 538 milyar 994 milyon TL'ye çıktı.

Tüketici kredilerinde 16 milyar 722 milyon TL'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredileri tutarı 16 milyar 722 milyon TL arttı...

Merkez Bankası açıkladı: Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 397.3 milyarı konut!

Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen hafta yüzde 0,51 artarak 1 trilyon 392 milyar 372 milyon 70 bin lira oldu. Tüketici kredilerinin 397 milyar 385 milyon 947 bin lirası ise konut olarak kaydedildi.

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Tüketici kredileri 1 trilyon 446,1 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri 1 trilyon 446,1 milyar TL'ye geriledi.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 8 milyar 660 milyon TL azalarak, 10 trilyon 678 milyar 681 milyon TL'ye düştü. Tüketici kredileri tutarı ise 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi...

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredileri 1 trilyon 365 milyar 24 milyon TL'ye çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici kredileri yüzde 0,56 artış göstererek, 1 trilyon 365 milyar 23 milyon 912 bin lira oldu...

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 440,5 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 440,5 milyar TL'ye çıktı.

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Son dakika! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 429,4 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı son dakika rakamlarına göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 429,4 milyar TL'ye geriledi.

Tüketici kredileri 1 trilyon 437,8 milyar TL'ye geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 437,8 milyar TL'ye geriledi...

Tüketici kredileri düzenleme Haberi

Tüketici kredileri düzenleme

Tüketicilerin koruma altına alınmasını öngören yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşmeye devam ediyor. TBMM'ye sunulan ve onaylanan kanun teklfi kapsamında konut kredilerinde ve tüketici kredilerinde yan finansal hizmet ve ürünlerin satın alınmasıyla ilgili talepte bulunulması mümkün olmayacak. 

Eski Bankacılık Başuzmanı Dr. Önder Perçin, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki Önder Perçin, neler söyledi? İşte Perçin'in o açıklamaları...

 

KREDİLERDE HEM SİGORTALI HEM DE SİGORTASIZ SEÇENEK SUNACAKLAR

Dr. Perçin, konuyla ilgili olarak "Gelen düzenlemeyle bunların yapılması yasaklanmış oluyor.Bankalar ve kredi veren kuruluşlar, otomatik ödeme talimatı vermeniz lazım ek hesap açmanız lazım gibi külfetler ek ürünler getiremeyecekler" açıklamasında bulundu.

Tüketiciye 2 adet seçenek sağlayacaklarının altını çizen Perçin, "Seçeneklerin bir tanesi sigortalı bir tanesi sigortasız. Dolayısıyla müşteri de sigortayı dışarıdan daha kolay edinebilecekse bu imkanını...