27 / 04 / 2024

tüketici ön bilgilendirme formu

tüketici ön bilgilendirme formu

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Avukat Kadir Kurtuluş: Maketten satış hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,09 artmasını bekleniyor!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, mart ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,09 artmasını bekliyor.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2019!

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6 ncı Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2019...

Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2019!

2019 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurulara esas parasal değerler tespit edildi. 2019 yılı tüketici hakem heyeti parasal sınırı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tüketici güven endeksi 21 ayın zirvesinde!

Tüketici güven endeksi, temmuzda geçen aya göre yüzde 4 yükselerek yaklaşık 2 yılın zirvesi olan 73,1 seviyesine yükseldi

tüketici ön bilgilendirme formu Haberi

tüketici ön bilgilendirme formu

28.05.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik”  kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır. Sırayla inceleyecek olursak; 


ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ KURULMADAN EN AZ BİR GÜN ÖNCE TÜKETİCİYE ÖN BİLGİLENDİRME FORMU, BAĞIMSIZ BÖLÜM PLANI, VAZİYET PLANI, KAT PLANI VE MAHAL LİSTESİ  VERİLMESİ MECBURİDİR.


Yönetmelik kapsamında getirilmiş olan en önemli hususlardan biri ön ödemeli konut satış sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce tüketiciye ön bilgilendirme formunun verilmesinin mecburi olmasıdır. Bu form en az 12 punto büyüklüğünde yazılır ve aşağıdaki hususları taşımak zorundadır:


a) Satıcının adı veya unvanı, açık adresi, telefon numarası ve varsa MERSİS numarası ile diğer iletişim bilgileri,

b) Sözleşme konusu konuta ilişkin bağımsız bölümün...