20 / 04 / 2024

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?



Tüketici hakem heyeti, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince tüketicilerin yaşadıkları uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulmuştur. Tüketici hakem heyeti, il ve ilçe hakem heyetleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Her sene belirlenen parasal sınır ile il ve ilçe hakem heyetlerine başvuru için sınır da belirlenmiş oluyor.

Tüketiciler belli bir bedel ödeyerek aldığı mal konusunda herhangi bir ayıbın, yanlışın ya da eksiğin söz konusu olması halinde tüketici hakem heyetine başvurabiliyor. Taşınmaz ya da taşınzır mal alımında ya da hizmet bir hizmet alımında da kusurlu durumun olması halinde yine heyete müracaat edilebiliyor.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine başvurularda her sene parasal sınır belirleniyor. Belirlenen rakama göre şikayet edilecek mal ya da hizmetin bedeli doğrultusunda il ya da ilçe tüketici hakem heyetine başvuruluyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?


Geri Dön