18 / 04 / 2024

tüketim malları ihracatı türkiye oranı

tüketim malları ihracatı türkiye oranı

TÜİK verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-mart döneminde 14 milyar 406 milyon 743 bin dolar olan tüketim malları ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 9,3 artarak 15 milyar 746 milyon 836 bin dolara ulaştı...

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

Otomotiv piyasası rahatladı sıra geldi temel tüketim mallarına!

Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat ve yanıltıcı reklamlar gibi bir çok konudaki mücadelesine iş dünyasından tam destek geldi. İkinci el ve sıfır araçta sorunların çözüldüğünü belirten iş dünyası temel tüketimdeki fahiş fiyat ve stokçuluk lobisine dikkat çekti.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Türk çayı ihracatından 17,2 milyon dolarlık kazanç!

Türkiye'den ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 30 yükselerek 17 milyon 182 bin 55 doları buldu.

Türkiye’de 1 yıllık tüketimden daha fazla zeytinyağı var!

Köklü Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kürlek, zeytinyağı ihracatına gelen 3 aylık yasak için, “İç piyasada 160 bin tonluk bir tüketim var. 135 bin ton da ihracat. 200 bin ton stoğumuz mevcut. Yeterince yağımız var. İhracat yasağı kaldırılmalı” dedi.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

tüketim malları ihracatı türkiye oranı Haberi

tüketim malları ihracatı türkiye oranı


Türkiye'nin yılın ilk çeyreğindeki tüketim malları ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 15 milyar 746 milyon 836 bin dolar oldu. 


TÜİK verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-mart döneminde 14 milyar 406 milyon 743 bin dolar olan tüketim malları ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 9,3 artarak 15 milyar 746 milyon 836 bin dolara ulaştı. 


Mal grupları bazında en fazla ihracat, 3 milyar 909 milyon 520 bin dolarla yarı dayanıklı tüketim mallarında gerçekleştirildi. 


Bunu 3 milyar 410 milyon milyon 12 bin dolarla dayanıklı tüketim malları, 2 milyar 506 milyon 259 bin dolarla dayanaksız tüketim maları, 1 milyar 988 milyon 654 bin dolarla esası yiyecek ve içecek olan işlenmiş tüketim malları, 1 milyar 808 milyon 69 bin dolarla binek otomobilleri...