26 / 04 / 2024

Tuncer Çelik deprem açıklaması

Tuncer Çelik deprem açıklaması

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Gelişmiş ülkelerde birincil tercih olan ve geniş kullanım alanlarına sahip çelik yapılar depremden sonra Türkiye’de de oldukça rağbet görmeye başladı. 

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilecek yaklaşık 100 bin çelik köy evi konusunda önümüzdeki haftadan itibaren ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Deprem korkusu konut tercihlerini değiştirdi! Vatandaşın yeni gözdesi çelik konstrüksiyon evler!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından güvenli yaşam alanlarında ikamet etme kaygısı, vatandaşları çelik konstrüksiyonlu evlere yönlendirdi. 

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

563 bin 500 TL'ye depreme dayanıklı sıfır çelik ev! Uygun fiyata ev arayanlar hemen göz atsın...

Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle tekrardan yüzleşti. Bu durum vatandaşların konut seçimlerini de etkiledi. Çelik evlerde yoğun talep dikkat çekiyor.

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra rekor talep alan çelik ev fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış yaşandığını ve çağrı merkezine günlük ortalama 1000 adete yakın konut talebi geldiğini söyledi.

Dubleks çelik ev fiyatı ne kadar? 242 metrekare çelik ev kaç TL?

Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını sorgulamaya başladı. Peki, Dubleks çelik ev fiyatları ne kadar? 242 metrekare çelik ev kaç TL? İşte ayrıntılar...

Tuncer Çelik deprem açıklaması Haberi

Tuncer Çelik deprem açıklaması

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, 1-7 Mart Deprem Haftası'nda deprem hazırlık çalışmalarını İstanbul ve Türkiye'nin yapı stoku bakımından inceledi. 

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'da şiddetli bir depremde yıkılabilecek ya da ağır hasar görebilecek çok sayıda bina olduğunu vurgulayan Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Biz inşaat mühendisleri için bir tane temel düstur vardır; deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız. Ya da hiç deprem olmamış gibi depremden sonra da yapıyı kullanmaya devam edersiniz. Temel ilkemiz budur" açıklamasında bulundu. 

Binalarda deprem güvenliği için riskli binalar güçlendirilmeli mi yeniden yapılmalı mı sorusunun da gündeme...