18 / 04 / 2024

tünel semineri

tünel semineri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Şirketlerinden İSBAK, Ankara'da düzenlenen Türkiye Tünelcilik Semineri'nde tünel sistem yazılım ve işletim konularında katılımcıları bilgilendirdi...

Mersin Silifke-Mut arasına duble yol ve 10 tünel yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.

İstanbul’daki 17 tünel projesi 2019'a kadar tamam!

İstanbul'da 2019’a kadar 98 kilometre uzunluğundaki 17 tünel projesi hizmete alınacak. 2019 sonrası ise 47 kilometre uzunluğundaki 11 tünelin tamamlanmasıyla 2023’e kadar İstanbul’un altına 145 kilometre yeni yol inşa edilecek.

Niğde Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma başlıyor!

Niğde Belediyesi’nce hazırlanan ve Vali Konağı yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayacak olan Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. 370 metre uzunluğunda planlanan tünel şehiriçi trafik akışını büyük oranda rahatlatacak.

Nallıhan Kuş Cenneti için iki yeni tünel yapılıyor!

Nallıhan ilçesini Ankara’ya bağlayacak bölünmüş yolun geçeceği güzergahta bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nin etkilenmemesi için iki tünel yapılıyor.

Zonguldak'ta tünel açma çalışmalarında toprak kayması!

Zonguldak'ta, tünel açma çalışmalarının yapıldığı şantiyede toprak kayması yaşandı. Alınan bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde tünel kazılmaya başlandı!

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde taşıtların da geçebileceği alt geçit için hızlıca çalışmalar sürerken, tünel kazım işlemleri de başladı. 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanan alt geçit, ilçe trafiğini rahatlatacak.

Antalya Deepo Tünel Geçiş projesi Büyükşehir Meclisi'nde tartışıldı!

Antalya Deepo Kavşağı'na yapılan tünel geçiş projesi ve yollarla ilgili Büyükşehir Meclisinde tartışıldı. Türel, “Sıkıntıları biliyoruz ancak bu konuda çaresiz kaldık” dedi

İstanbul'a 7 yeni tünel geliyor!

İstanbul’un en önemli sorunların biri olan trafiği rahatlamak için şehrin ana arteleri E-5 ve E-6’yı bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünelin yanı sıra, Sarıyer Kilyos karayoluna da bir tünel inşa edilecek

Melih Gökçek'ten Ulus'a tünel projesi müjdesi!

Gençlere kentsel dönüşüm projelerini anlatan Gökçek, eski Osmanlı Bankası’ndan YİBA Çarşısı’na uzanacak tünel yapacaklarını söyledi.

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

YOZGAT Spor Vadisi’nin şehirle bağlantısını sağlamaya yönelik başlatılan tünel çalışması devam ediyor.Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirtti.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Düden Katlı Kavşak ve Tünel Geçişi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dev bir projenin daha startını veriyor. Tünel geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı aksı 60 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

tünel semineri Haberi

tünel semineri

Ulaşım sektöründe sevindirici gelişmelerin yaşandığı son yıllarda önemli zorluklarla mücadele edilerek dünya tünelcilik literatürüne girecek tüneller yapılan tüneller, Türkiye'de önemli bir bilgi ve deneyim birikimi oluştu.


Bu bilgi ve deneyimi paylaşmak, yapılması gerekenleri tartışmak ve tünel sektörünün yol haritasını çizmek amacıyla, Türkiye tünel sektörünün tüm bileşenleri Karayolları Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Yollar Türk Milli Komitesi Ankara’da düzenlenen ve organizasyonunu Apa Etkinlik'in üstlendiği “TÜNELLER GELECEĞE AÇILIYOR” Türkiye Tünelcilik Semineri'nde buluştu.


Sektör duayenlerinin katıldığı ve sektör ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyon çerçevesinde düzenlenen panelde bir sunum gerçekleştiren Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin lider firması İSBAK Ar-Ge ve Bt Müdürü Muhammed  Alyürük, tünel sistem yazılım ve işletim konularında yaptıkları başarılı çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.


İstanbul Büyükşehir...