19 / 04 / 2024

Turizm belgesi yönetmeliği

Turizm belgesi yönetmeliği

Turizm yatırımı belgesi, ana turizm yatırımı belgesi, turizm işletmesi belgesi veya kısmi turizm işletmesi belgeleri olan turizm belgesi nedir? Turizm belgesi nasıl ve nereden alınır?

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. İşte Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği değişiklik yönetmeliği 2018...

Yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018!

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar, Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018..

Yapı ruhsatı yönetmeliği 2017!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle onaylı resmi izin belgesi olan yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, ruhsat nasıl alınır? İşte yapı ruhsatı yönetmeliği 2017 hükümleri..

Enerji kimlik belgesi erteleme yönetmeliği!

Enerji kimlik belgesi erteleme yönetmeliği, 28 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, enerji kimlik belgesi zorunluluğu 3 yıl ertelendi..

TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği tam metni!

Referans belgesi vermek ve veri tabanı oluşturmak amacıyla hazırlanan TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği, 9 Şubat 2015 tarihinde 29262 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tam metni...

Turizm tesisleri yönetmeliği 2014!

Turizm tesisleri yönetmeliği olan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Turizm tesisleri yönetmeliği 2014 esasları...

Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği!

Turizm tesisleri nitelikleri, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. İşte Turizm tesisleri nitelikleri yönetmeliği..

Milli parklar yönetmeliği 2014!

Milli park, bilimsel ve estetik bakımdan, milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçalarına deniyor. İşte milli parklar yönetmeliği 2014...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği, 3 Kasım 2003 tarihinde 25278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında imar planları esasları yer alıyor...

Turizm belgesi yönetmeliği Haberi

Turizm belgesi yönetmeliği

Turizm belgesi nedir?

Turizm belgesi; Turizm yatırımı belgesi, ana turizm yatırımı belgesi, turizm işletmesi belgesi veya kısmi turizm işletmesi belgelerini ifade ediyor.


Turizm yatırımı belgesi: Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte nitelikleri belirtilen tesis için Bakanlıkça yatırım aşamasında verilen belgeyi ifade ediyor.


Turizm işletmesi belgesi: Aynı Yönetmelikte nitelikleri belirtilen tesis için Bakanlıkça işletme aşamasında verilen belgeye deniyor.


Kısmi turizm işletmesi belgesi ise; Aynı Yönetmelikte nitelikleri belirtilen faaliyeti gösteren, tür ve sınıfının gerektirdiği zorunlu üniteleri yapılmış tesis için, yapılacak olan diğer üniteleri yatırım kapsamında tutularak Bakanlıkça verilen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Turizm belgesi nasıl alınır?


Turizm belgesi almak için gerekli belgeler ile Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunulması gerekiyor. Bakanlık yapılan başvuruları değerlendirdikten sonra, belgeyi veriyor.


Turizm belgesi başvurularının değerlendirilmesi

Madde 8 - (Değişik: 05/03/2011...