25 / 04 / 2024

turizm doğası

turizm doğası

Bakanlık, Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planını uygulamaya koydu, Samsun ve diğer illerde turizm alanları belirlendi, rotalar ve aktiviteler tespit edildi.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Çanakkale'nin o ilçesine büyük talep! Ev fiyatları 7.5 milyona kadar yükseldi!

Son yılların gözde ilçesi olan Bayramiç göç etmek isteyenlerin listesinin en başında yer alıyor. Doğası ve sosyal yapısı nedeniyle büyük talep gören bu ilçede konut fiyatları 7.5 milyona kadar yükseldi.

Çeviklik ve enerji onun doğasında var! Skoda Kamiq'e Mart ayında zam geldi mi?

Skoda Kamiq'ın en büyük özelliği, konforlu ve geniş bir iç mekana sahip olmasıdır. Ayrıca yüksek seviyede standart özelliklere ve güvenlik teknolojilerine sahiptir. Aracın boyutları, şehir içi kullanım için uygun olmasını sağlar ve aynı zamanda park etmeyi kolaylaştırır. Peki 25 Mart 2023 fiyat list

Bakan Kurum: Sadece bina inşaa etmeyeceğiz! Bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız

Bakan Murat Kurum, "Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz" dedi ve ekledi: "O şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları yapacağız. Tarihi, sanatı, kültürü ve doğasıyla bu coğrafyayı tekrardan ayağa kaldıracağız."

 Depremden sonra daha da arttı! Veriler daha da korkuttu

Depremden sonra Gıda fiyatlarındaki artış dikkat çekmeye başladı. Mağduriyetin daha çok yaşanmaması için doğasına uygun olanı indirim yapılması iken Türkiye'de artan fiyatlar, BM verilerine göre Türkiye'de gıda enflasyonu rekor seviyeye geldiğini öngörüyor.

Sinpaş Kızılbük devre mülklerde güncel fiyatlar ne kadar? Sinpaş Kızılbük 20 Eylül 2022 fiyat listesi….

Türkiye'nin ilk iyi yaşam konseptli, ömür boyu “termal devre mülk tatil projesi” nde detaylar yavaş yavaş gelirken, Marmaris’in huzurlu doğasında devremülk almak isteyen herkes bu haberi okumalı. İşte projenin ayrıntıları..

Sinpaş Kızılbük devre mülklerinde fiyatlar belli oldu! Sinpaş Kızılbük 26 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Türkiye'nin ilk iyi yaşam konseptli ömür boyu “termal devre mülk tatil projesi” nde detaylar parça parça gelirken, Marmaris’in huzurlu doğasında tatil yapmak isteyen herkes bu haberi okumalı. İşte detaylar..

Kanada’da ev almak kolay mı?

Yüksek refah seviyesi, güvenli sokakları, yemyeşil doğası, gelişen iş piyasaları ve kaliteli eğitim anlayışı Kanada’yı son yılların gözdesi yaptı. Peki Kanada’da ev almak kolay mı? Kanada’ya yerleşmeden nelere dikkat edilmeli?

Milyarder John Paulson: Kripto paralara yatırımı tavsiye etmem!

Ünlü yatırımcı ve milyarder portföy yöneticisi John Paulson, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, altın gibi geleneksel güvenli limanlara yapılan yatırımları savundu ancak dijital varlıkların değişken doğasına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Seba Mare Gündoğan'da 12 ay yaşam fırsatı!

Seba İnşaat tarafından Bodrum'da hayata geçirilen 15. proje Seba Mare Gündoğan yalnızca yazlık bir proje değil, mavi bayraklı plajı ve doğası ile 12 ay yaşama imkan sunan bir hayat vadediyor. 

Seba Mare Gündoğan'da izole yaşam keyfi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Seba İnşaat’ın Bodrum’daki 15. projesi olan Seba Mare Gündoğan yalnızca bir konut projesi değil, mavi bayraklı özel plajı ve muhteşem doğası ile 4 mevsim keyifle yaşanabilecek izole bir yaşam vadediyor...

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!

İstanbul’un doğasını tehdit eden birçok unsurun olduğunu aktaran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sonuç olarak, bir ‘Beton Kanal’ ile İstanbul’un gerçekten büyük bir tahribata sebep olacak bir sürecinin başlangıcını yapanlara karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi.

Ayder'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaptığı açıklamada, "Ayder'in dönüşümünü, o coğrafyanın doğasına ve mimarisine uygun şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

turizm doğası Haberi

turizm doğası

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi. Samsun'un turizm alanlarında aktiviteler arttırılacak. 


Tanıtım için daha fazla etkinliğe yer verilecek. Alınan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı. Doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli alanlarda yapılacak aktivitelerin belirleneceği plan çerçevesinde, alternatif turizm faaliyetlerinin de sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı gerçekleştirilmesi sağlanacak. 


81 İLDE 527 DOĞA TURİZM ALANI 

Çeşitli uygarlıklardan kalan zengin tarihe ve kültürel mirasa sahip olan Türkiye, iklimsel çeşitliliği sebebiyle önemli bir biyoçeşitliliği de bünyesinde bulunduruyor. 420 civarında kuş türünün barındığı ülkede, aynı zamanda Avrupa'da belirlenen yaklaşık 12...