29 / 03 / 2024

Turizm sektörü iş imkanı

Turizm sektörü iş imkanı

Sezonun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle turizm sektöründe yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak

Mustafa Safvet Yahyaoğlu: Turizmi 12 aya yaymalıyız!

Mustafa Safvet Yahyaoğlu, AA muhabirine, sektörde otel, eğlence yeri, kafe, restoran, bar gibi turistik tesislerde çalışanların sezon bitiminde işten çıkarıldıklarını, mayıs-haziran aylarında ise yeniden çağrılmaya başladığını söyledi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Yapı Kataloğu'nda yapı sektörü için yeni etkinlik! 

Yapı sektörünün nabzını tutan Yapı Kataloğu yeni arayüzüyle sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. Yapı Kataloğu sektör için 6 yeni etkinlik gerçekleştirmek için hazırlanıyor. 

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Hollanda gayrimenkul sektörü için fırsat taşıyor!

Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel, 'Hollanda Pazarı ve Ticaret Fırsatları'nda Hollanda'nın inşaat sektörü için fırsat taşıdığını dile getirdi. 

2021 çelik sektörü için daha iyi geçecek!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, 2021'in çelik sektörü için daha iyi geçeceğini belirterek, Türkiye çelik üretimi rakamının bu yıl 35 milyon ton seviyesinde olacağını belirtti.

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

Turizm sektörü iş imkanı Haberi

Turizm sektörü iş imkanı


Turizm sezonunun sona ermesi ve tatil bölgelerindeki otellerin büyük bölümünün kasım ayından itibaren kapanacak olması nedeniyle, sektörde yaklaşık 700 bin kişi 5 ay işsiz kalacak. 


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, sezonun yavaş yavaş sonuna yaklaşıldığını, bölgesel olarak değişmekle birlikte bugünlerde tatil yörelerindeki doluluk oranlarının yüzde 60, 70 civarında bulunduğunu, şehir merkezine yakın otellerde ise daha yüksek dolulukların söz konusu olduğunu söyledi. 


Geçen yıla oranla turizmde bu yıl ortalama yüzde 7'lik bir artış gerçekleşeceğini ifade eden Kızıldağ, yatak kapasitesinde artış ve geceleme sayılarına bakıldığında artışın yeterli olmadığını ifade etti. 


Kızıldağ, Avrupa'da yaşanan ekonomik durgunluk, Avrupa ülkeleri ve ABD'nin Rusya'ya yaptırım kararının önümüzdeki dönemde Türk turizmini negatif etkileyebileceği uyarısında bulundu. 


700 bine yakın kişi işsiz kalacak 


Turizm sektöründe yaklaşık 1,5 milyon kişinin istihdam...