27 / 04 / 2024

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?



TCMB tarafından açıklanan son konut metrekare satış fiyatları, konuta erişilebilir sorunun büyüdüğünü gözler önüne serdi. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Hepşen, bugünkü köşesinde erişilebilir kiralık konut modelini kaleme aldı. 

Fahiş ev kiralarına karşı Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli önerisi!

Porf. Dr. Ali Hepşen, konu ile ilgili yazısına "Dünya Gazetesi’nde yaklaşık üç ay önce yazmış olduğum konuta finansal erişilebilirlik sorunu (10 Ocak) ve kiralık konut piyasası için kamu özel sektör uygulaması (17 Ocak) yazılarımın hala güncelliğini koruduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullanarak başladı. 

TCMB tarafından açıklanan son konut metrekare satış fiyatlarının, konuta erişilebilir sorunun büyüdüğünü ortaya koyduğuna dikkat çeken Ali Hepşen, bu çerçevede, kamu özel sektör işbirliği (KÖİ) ile erişilebilir kiralık konut modelini biraz daha detaylandırmanın yararlı olduğuna dikkat çekti. 

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi! Fiyatlar düşer mi?


Geri Dön