16 / 04 / 2024

Turizmcilerin umudu iç pazar

Turizmcilerin umudu iç pazar

TURİZM sektöründe. Ağustos ayının ikinci yansında otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüşü turizmciyi iç pazara yöneltti. Turizmci Eylül ve Ekim aylarında iç pazarda artış beklentisine girdi...

Asgari ücretliye çifte bayram! 3000 TL ilave ödeme yatırılacak

En az emekli aylığında olan zam ile beraber asgari ücretliler zam umuduna girdi. Zam umudu içerisinde olan asgari ücretli işçilere ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den müjdeli haber geldi. Asgari ücretli çalışanların aylığına ilave ücret yansıtılacak.

İŞKUR’dan iş arayan kişilere müjde! Güvenlik görevlisi alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR’dan yeni iş ilanları yayımlayarak iş arayan vatandaşların umudu olmaya devam ediyor. İlköğretim mezunu olan pek çok vatandaşı işe alacak olan İŞKUR, bir müjdeli haber daha verdi. Gerekli olan koşullar ise sonunda belli oldu. İşte İŞKUR’un iş ilanı ile ilgili tüm merak edilenler...

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

FT: Eurobond ihraç eden İmamoğlu'nun yatırım finansmanı için umudu küresel piyasalar!

Londra merkezli ekonomi gazetesi Financial Times (FT), ilk kez eurobond ihraç eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. FT, yabancı yatırımcıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u gelirden yoksun bırakabileceği şüphesini aktardı.

Gayrimenkulde projelerin yüzde 25’i barterla yükseliyor!

Son 1.5 yıldan bu yana satış sıkıntısı çeken gayrimenkul firmaları için barter yani takas modeli kurtuluş umudu oldu. 

Ankapark turizmi canlandıracak!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman, AOÇ'de yapımı devam eden Ankapark'ın, otelciler ve turizmcilerin de umudu olduğunu söyledi. Akman, "Proje tamamlandığında Ankara'nın, yerli turistin akınına uğramasını umuyoruz" dedi.

Riva ve Florya arsalarında gelirin yüzde 80'i Galatasaray'ın!

Mali sorunlarla boğuşan Galatasaray, en büyük gelir umudu İstanbul Riva ve Florya arsaları için Emlak Konut GYO ile anlaştı. Projelerin hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilmesi ve elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldı.

Turizmde G-20 umudu!

Türkiye’de zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanan turizmcilerin en büyük umudu 15-16 Kasım’da düzenlenecek G-20 zirvesi. Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısının zirveyle yıkılması hedefleniyor.

2004 yılında inşaat sektörünün umudu Avrupa Birliği!

2004 yılında Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından başlatılmış olan 'İnşaat Sektörü Stratejik Plan Araştırması'na göre, Türkiye AB'ye tam üyelik yolunda ve ekonomik istikrarla sektör uzun ve kısa vadede hedefine ulaşabilecekmiş.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

2015 turizmciler için eleme yılı olacak!

Kaya Holding Başkan Yardımcısı Doruk Kaya, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle turizmcilerin zorlu bir yıl geçireceğini belirterek, "İşi bilenle bilmeyen ayrışacak. 2015 eleme yılı olacak" dedi

Uzungöl'de termal turizm umudu sürüyor!

Uzungöl'de termal turizm umudu sürüyor. Uzungöl Tabiat Parkı'nda İstanbul Üniversitesinden gelen bir heyetin incelemeleri sonucun 600 metre derinlikte termal tedavide kullanılabileceği belirtilen suya rastlanması, turizmcileri umutlandırdı

İge Pırnar: Turizmcilerin Ruslar için B planı olmalı!

İge Pırnar, Türkiye'nin Rusya'da "Her şey dahil" paket sistemler yerine zengin turisti çekecek tanıtımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Pırnar, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türk turizmine etkilerini değerlendirdi.

Turizmcilerin umudu iç pazar Haberi

Turizmcilerin umudu iç pazar

TURİZM sektöründe. Ağustos ayının ikinci yansında otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüşü turizmciyi iç pazara yöneltti. Turizmci Eylül ve Ekim aylarında iç pazarda artış beklentisine girdi. 


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Orkan, ağustos ayının ikinci yansında doluluk oranında yaşanan düşüşü eylül ve ekim aylannda beklenen iç pazar artışıyla telafi etmeyi umut ettiklerini söyledi. Mısır'da yaşanan iç kanşıklığın geçen sezon turizme katkısı olduğunu, ancak yeni konjonktürde bu yıl  fırsatın olmayacağını belirten Orkan, "Ağustos ayı sonlannda bölge genelinde düşüş yaşandı. Okullann kapanması, fiyat geçişlerinin olması gibi nedenlerle 20 ile 30 Ağustos tarihleri arasında düşüş yaşandı. Ümit ediyoruz ki eylül- ekim döneminde doluluk oranlan tekrar artacak. Kendi yerel potansiyelimizle devam etmek zorundayız" dedi. 


'OTELLER KAPANMAK ZORUNDA...