26 / 04 / 2024

Turizmin ülke istihdamındaki payı ne kadar

Turizmin ülke istihdamındaki payı ne kadar

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( AKTOB ), turizm sektöründe çalışan sayısının yüzde 9.3 oranında arttığını ve bunun istihdama önemli katkı sağladığını bildirdi...

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı mahkemelerin yükünü artırdı!

İLKE Vakfı tarafından Hukuk İzleme Raporu’nu yayımlandı. Raporda ekonomik belirsizliklerin yargı süreçlerindeki tezahürü ele alınırken, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının mahkemelerinin yükünü artırdığı belirtildi.

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Son 9 aydaki yıllık artışlara bakıldığında ülke genelinde konut fiyatlarında yüzde 200’e, İstanbul’da ise yüzde 240’a ulaşan artış oranları kaydedilmişti. Ancak Nisan'da konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti. İşte o rakamlar...

Bankalar ve finans kuruluşları seferber oldu! Depremzedelerin banka ve kredi borçları 6 ay ertelenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve çevresindeki 10 ilde birden hissedilen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülke çapındaki seferberlik çalışmaları sürüyor. TBB'den sonra Finansal Kurumlar Birliği de felaketten etkilenenlerin borçlarının öteleneceğini açıkladı. Bölgeye destek yağıyor.

İşsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tablo

Ekonomist Seyfettin Gürsel, önceki gün açıklanan üçüncü çeyrek işsizlik rakamlarının detaylarındaki vahim tabloya dikkat çekti. Üçüncü çeyrekteki istihdam artışının hizmet sektöründen kaynaklandığına işaret eden Gürsel, diğer sektörlerdeki kan kaybına ve işsizliğin düşmesindeki can yakıcı sebebe işa

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!

Türk müteahhitler, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve iki ülke arasındaki iş birliğini değerlendirdi.

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

Vladimir Zelenskiy'den konut inşası açıklaması!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu yıl Türkiye-Ukrayna arasındaki stratejik ortaklığın 10. yıl dönümünü kutladıklarını kaydederek iki ülke arasındaki diyaloğun yoğunluğu ve konu yelpazesinin bu ortaklığın sözde olmadığını ve başarılarla desteklendiğini gösterdiğini belirtti.

Son 2 yılda tarımsal hasıla 275 milyar liraya yükseldi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Son 2 yılda, ülkemizin tarımsal hasılası yüzde 45'lik artışla 275 milyar liraya çıktı. Dolayısıyla ülkemiz, Avrupa'da lider olup dünyada ilk 10 ülke arasındaki yerini korudu" dedi.

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti Türkiye'de!

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasından sonraki ilk çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

Şikago’ya Türk ticaret üssü kuruluyor!

ABD’deki ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ Şikago’da açılacak. Türkiye’de üretilen ürünlerin sergileneceği merkez, ortak girişimler için de buluşma noktası haline gelecek, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin de kapısını açacak.

Turizmin ülke istihdamındaki payı ne kadar Haberi

Turizmin ülke istihdamındaki payı ne kadar


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), turizm sektöründe çalışan sayısının yüzde 9.3 oranında arttığını ve bunun istihdama önemli katkı sağladığını bildirdi. Kasım ayı verilerine göre, ülke genelinde sigortalı çalışan sayısının yüzde 4.7 arttığı, turizm sektöründe ise yüzde 9.3 oranında bir artış olduğu kaydedildi. Turizmin ülke istihdamındaki payının ise yüzde 6.2'den yüzde 6.5'e çıktığı bildirildi. Ülke genelinde sigortalı sayısının 11.9 milyondan 12.5 milyona yükseldiği, turizmde çalışanların sayısının da 746 binden bine çıktığı ifade edildi.



Takvim...