29 / 03 / 2024

Türk Akımı projesi iptal mi edilecek

Türk Akımı projesi iptal mi edilecek

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) Başkanı Dr. Volkan Özdemir Türk Akımı'nın önünde engel kalmadığını belirterek projede çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı’nın önünde engel yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan buzdolabına kaldırılan Türk Akımı projesiyle ilgili olarak, "Projenin gerçekleşmesi için gerekli adımları ivedilikle atmaya hazırız. Şu anda bu projenin hayata geçirilmesinin önündeki engel yok" diye konuştu.

Türk akımı projesi askıya mı alınacak?

SETA Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Rusya ile sorunun derinleşmesi durumunda, Akkuyu nükleer santrali ve Türk akımı gibi uzun vadeli projeleri askıya alması da ihtimal dahilinde bulunmuyor." dedi.

Türk Akımı’nda kapasite 31.5 milyar metreküpe düşürüldü!

Rus enerji devi, devlet şirketi Gazprom, Rusya’nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı Projesi’nde kapasiteyi, 63 milyar metreküpten, 31.5 milyar metreküpe çektiğini açıkladı.

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Kuveyt Türk'ten yeni müşterilere özel: Vadesiz kredi fırsatıyla 10.000 TL hemen cebinizde!

Kuveyt Türk, yeni müşterilere yönelik bir avantaj sunuyor. Mobil bankacılık aracılığıyla 10.000 TL'ye kadar vadesiz finansman fırsatı sunarak müşterilerin yararlanmasını amaçlıyor. Bu kampanya özellikle yeni müşteriler için geçerli ve vade farksız bir kredi imkânı sağlıyor.

Kuveyt Türk’ten Müjde Gibi Haber!

Araba fiyatlarının yükselmesinin ardından araba almak isteyen vatandaşlar kredi çekmek zorunda kalıyor. Kuveyt Türk'ten ikinci el araba almak isteyen vatandaşlara müjde gibi bir haber geldi.

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Tablet, bluetooth kulaklık hoparlör fırsatı Türk Telekom'da 11 Eylül 2022 fiyat listesi 

Okula dönüşte teknoloji fırsatları Türk Telekom’da birleşti. Türk Telekom müşterileri artık akıllı çocuk saatinden tablete ve hatta bluetooth kulaklıktan hoparlöre kadar birçok ürüne indirim ve taksit avantajıyla kavuşabiliyor. Türk Telekom'da 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Kuveyt Türk'ten konut alım satımlarında 'Alacağım Güvende Sistemi'!

Kuveyt Türk parasını güvence altına almak isteyenler için “Alacağım Güvende Sistemi” ni geliştirdi. Kuveyt Türk'ün müşterisi olun veya olmayın güvenli hesapta tutulan para, yapmak istediğiniz satış işlemi gerçekleşirse satıcının hesabına iletiliyor, gerçekleşmezse alıcının hesabına iade ediyor...

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Türk Eximbank müteahhitler için teminat desteğine başlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018'den itibaren teminat mektubu konusunda adım atacaklarını söyledi.

Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma yapıldı. 

Türk Akımı projesi iptal mi edilecek Haberi

Türk Akımı projesi iptal mi edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki gün St. Petersburg’da gerçekleştirdiği tarihi zirve sonrası, iki ülke arasında, bölgesel gelişmelerden ekonomi ve enerji alanlarına birçok konuda yeni bir dönem başlıyor.


Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkan Yardımcısı Elena Suponin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında Suriye'ye yönelik görüş ayrılıkları olduğunu, ancak artık bir uzlaşmanın mümkün göründüğünü söyledi. 


Suponin, Türkiye ve Rusya gibi bölgenin iki önemli aktörü arasındaki normalleşmenin Suriye krizinin çözümü için olumlu olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyaretinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Rus askeri yetkililerin de bulunduğunu, bu durumun, Suriye probleminin çözümüne tarafların ne kadar istekli olduğunu gösterdiğini kaydetti.  


Suriye krizinin çözülmesi konusunda Türkiye ve Rusya’nın görüş birliğine varmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan...