29 / 03 / 2024

Türk-Japon İş Forumu 2015

Türk-Japon İş Forumu 2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japon dostlarımızla birlikte çalışmaktan çok memnunuz. " dedi.

 ‘Türk Devletleri Teşkilatı gıda ve enerji kriziyle baş etmede önemli bir güç merkezi oldu’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Dünyası İş Forumu’nda konuştu. Bolat, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) yeni konjonktürde oluşturduğu vizyon, proje ve faaliyetlerle artık önemli bir güç merkezi haline geldiğini ifade etti.

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türk müteahhitler Rusya’da şov yaptı!

Proestate 2019 Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Forumu, 18-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Moskova’nın başkenti Moskova’da düzenlendi. Forumda Türk müteahhitleri Rusya’da şov yaptı.

Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısı!

Türkiye-Çekya İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısında bulundu.

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi! 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu düzenlendi.

Özbek-Türk İş Forumu Taşkent’te gerçekleştirildi!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen Özbek-Türk İş Forumu'na inşaat, sanayi, elektronik, madencilik, enerji, taşımacılık, turizm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 30’a yakın Türk iş adamı katıldı.

Türk müteahhitler 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Türk müteahhitlerin 65 milyar liralık bin 150 proje üstlendiğini açıkladı.

Türk ve Japon müteahhitler rotasını Afrika'ya çevirdi!

Afrika ülkelerinde Çinli müteahhitlerden memnuniyetsizlik olduğunu ifade eden TMB Başkan Vekili Talu, Afrika ülkelerinde "Afrika'da Türk-Japon ortaklığına ihtiyaç var. Şu anda Japonlarla gidip oradaki işlere talip olma zamanı." söyledi.

Müteahhitlik sektöründe Türk-Japon iş birliği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, "Türk ve Japon iş birliği müteahhitlik sektöründe üçüncü ülkelerde 'sakura' (kiraz çiçeği) kadar muhteşem ve güzel olacak." dedi.

Bulgaristan'daki Türk yatırımlar 2,2 milyar doları aştı!

Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) tarafından ortak yatırım forumu gerçekleşti. Toplantıda, Bulgaristan'daki Türk yatırımların 2,2 milyar doları aştığı açıklandı.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk-Japon İş Forumu 2015 Haberi

Türk-Japon İş Forumu 2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japon dostlarımızla birlikte çalışmaktan çok memnunuz. 2014 sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacmi 3,6 milyar dolar civarındadır. Ancak bu yetmez. İki ülkenin potansiyeli bunun çok ötesindedir. İki ülke arasında ekonomik ortaklık anlaşmasının tamamlanmasıyla ticarette arzu ettiğimiz hedeflere en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum. İnşallah ilk 2-3 yıl içinde 5 milyara, en geç 5 yıl içinde de 10 milyara bu ticaret hacmini çıkarmamız şarttır" dedi.


Davutoğlu, "2015 Haziran ayı itibarıyla Türkiye'deki Japon doğrudan yatırımlarının toplamı kümülatif olarak 1,7 milyar dolara ulaşmıştır. Bu yatırımların 1,6 milyar doları son 5 yıl içinde gerçekleşmiştir. Ancak bu da yetmez. Japonya'nın 2014 yılında 113,6 milyar dolar olarak...