28 / 03 / 2024

Türk Rus ilişkileri inşaat sektörü

Türk Rus ilişkileri inşaat sektörü

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke arasında başlatılan görüşmelerden hâlâ olumlu sonuç alınamaması Türk müteahhitler ile sebze ve meyve ihracatçılarını vurdu.

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Türk Kızılay İzmir'deki 21 gayrimenkulü satıyor: 265.3 milyon TL'ye!

Türk Kızılay, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi ve Reisdere Mahallesi'nde bulunan 21 gayrimenkulü 265 milyon 365 bin TL'ye satışa sundu...

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31711 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Hava Kurumu'nun taşınmazlarının akıbeti mecliste!

Türk Hava Kurumuna ait taşınır ve taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Libya'dan Türk müteahhitlere yeşil ışık!

Libya heyeti Türk iş insanlarını ve şirketlerini yeniden ülkede görmek istediğine dikkat çekerek özellikle inşaat, üstyapı, altyapı ve çöp geri dönüşümü konularıa ilişkin yatırım çağrısı yaptı. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İlham Aliyev'den Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kardeş şehri olarak nitelendirilen Azerbaycan Şuşa'ya gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. İlham Aliyev Türk inşaat şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Türk Rus ilişkileri inşaat sektörü Haberi

Türk Rus ilişkileri inşaat sektörü

Türkiye ve Rusya ilişkileri son dönemde büyük ivme kazandı. Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginlik iki ülke liderlerinin bir araya gelmesiyle son buldu. Ancak görüşmeler henüz ticarete yansımış değil.

Özellikle Türk müteahhitler, sebze ve meyve ihracatçüarı büyük yara aldı. İnşaat işlerini Çinli firmalara veren Rusya'nın, Türkiye'den sebze ithalatını önlemek için kendi sera çiftliklerini kurmaya başladığı bildirildi. 


UMUTLANDIK ANCAK.. 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkam Mithat Yenigün, müteahhitlik sektörünün ya da yaklaşık 5 milyar dolarlık iş aldığı Rusya pazarıyla ilgili sıkıntıların aşılmadığını söyledi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeniden canlandırılması amacıyla önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetiyle Rusya'ya gittiklerini, ardından da Başbakan Binali Yıldırım'm üst düzey temaslarda bulunduğunu hatırlatan Yenigün, "O temasların ardından müteahhitler olarak çok umutlanmıştık. Şahsen ben, en geç...