19 / 04 / 2024

türk ticaret merkezleri

türk ticaret merkezleri

Perşembe Pazarı esnafını taşımak için 1988'de inşa edilen Perpa, 19 yıl sonra yüzde 98 doluluk oranına ulaştı.

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Türk Lirası ile dış ticaret hacmi yüzde 139 arttı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün 5 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 138,8 yükselerek 287 milyar 59 milyon liraya çıktı.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde 163,5 milyar TL'ye ulaştı!

Türk lirasıyla yapılan dış ticaret hacmi 2023'ün ilk çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 141,6 arttı ve 163 milyar 491 milyon TL şeklinde hesaplandı.

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Türk Ticaret Bankası satışa çıkıyor!

TMSF, Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 98,49 oranındaki payını 380 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

Türk şirketinden dev hamle! NATO'nun ihalesini aldı

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Türk savunma sanayisinin yazılım alanındaki en önemli ihracat başarısında birini gerçekleştirdi. İşte tüm detaylar...

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

türk ticaret merkezleri Haberi

türk ticaret merkezleri

İstanbul'un en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Perpa Ticaret Merkezi'nde doluluk oranının yüzde 98'e ulaştığı bildirildi. Perpa'da 4 bin 500 iş yerinden 4 bin 280'i şu anda dolmuş durumda. Merkez'de 9 bine yakın vergi mükellefi olduğunu belirten Perpa Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, 'Perpa Türkiye'nin KOBİ merkezidir. KOBİ'lerin nabzını Perpa tutmaktadır' dedi.


TAŞINAN KAZANDI


Perpa'ya taşınanların çağdaş bir ortamda ticaret yapma fırsatı yakaladığına değinerek 'rahat ve ferah bir ortamda, kışın yağmur ve soğuktan, yazın da sıcaktan korundular' diye konuştu. Yümlü, 'TEM ile E-5'in kesiştiği yerde ulaşım açısından büyük bir avantaj yakaladılar. Üyelerimiz Perşembe Pazarı'ndaki merdiven altında daracık yerlerde çalışmaktan kurtuldu' dedi.


TÜRK TİCARET MERKEZLERİ


Yümlü, Perpa gibi kuruluşların yurt dışında kuracakları mağazalarda ürünlerini direkt satarak ihracat yapabileceğini belirterek,...