23 / 04 / 2024

Türk yapı malzemeleri sektörü

Türk yapı malzemeleri sektörü

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türk yapı malzemeleri sektöründen Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat!

Türk yapı malzemeleri sektörü, 2021 yılı Şubat ayında 2,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik bir artış yakaladı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatta dünyada ilk 10'a girecek!

İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Türk yapı malzemelerinin ihracatının bu sene rakam olarak çok az düşse bile tonajında ciddi artış olduğunu görüyoruz. Türk yapı malzemelerinin ihracatı hızlı bir şekilde büyüyecektir'' diye konuştu.

Türk yapı malzemeleri sektörü Avrupalı müteahhitlerle buluştu!

Finlandiya Helsinki'de düzenlenen Avrupalı Uluslararası Müteahhitler Birliği'nin (EIC) Genel Kurul toplantısına, beşi Türk olmak üzere 73 Avrupalı firma ve çok sayıda müteahhit birliği başkanı katıldı...

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Türk yapı malzemeleri sektörü 100 milyar dolar ihracat hedefliyor!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, , “2023 ihracat hedefimiz 100 milyar dolar. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dicle Bir İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dicle Bir İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şükriye Komut tarafından kuruldu.

İno Home İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İno Home İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Boztepe tarafından kuruldu.

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstünel Yalıtım Yapı Malzemeleri İnşaat Turizm Tarım İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serenay Elüstün tarafından kuruldu.

İlendemli İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlendemli İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Derya İlendemli tarafından kuruldu.

Türkmen Yapı Malzemeleri Plastik Gıda Temizlik Ve Medikal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkmen Yapı Malzemeleri Plastik Gıda Temizlik Ve Medikal Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Tohtazhan Allakulıyeva tarafından kuruldu.

Kib İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kib İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Mehmet Halit Armut tarafından kuruldu.

Amb İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Amb İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Atilla Akyürek tarafından kuruldu.

Galata 34 Proje İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata 34 Proje İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Burhan Çetin tarafından kuruldu.

Akkaya Nk İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkaya Nk İnşaat Taahhüt Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited  Şirketi Silivri’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nurettin Kaya tarafından kuruldu.

Yapı malzemelerinden yılın ilk 11 ayında 28.7 milyar dolarlık ihracat!

Merakla beklenen rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörünün ocak-kasım 2021 ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 46,82 oranında arttı ve 28,7 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemelerinden yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörü yılın ilk on ayında 25,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemeleri sektöründe hedef ilk 5!

Yapı malzemeleri sektörü dünya liginde en iyi derecesini 24 milyar dolar ihracatla 2012'de gerçekleştirerek 8'nci oldu. Türkiye bu sıralamada 2016'da 12. oldu, 2020 yılında 9. sıraya yerleşti.

Türk yapı malzemeleri sektörü Haberi

Türk yapı malzemeleri sektörü

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. Sektörün 2021 Mayıs'taki ihracatı 2 milyar 534 milyon dolar şeklinde oldu. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dünyada ‘kayıp yıl’ şeklinde nitelendirilen 2020 yılını 21,8 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan, Mayıs'ta ise 2 milyar 534 milyon dolar ihracat yapan yapı malzemeleri sektörü istikrarlı büyümesini ihracat pazarlarında genişlemeye giderek devam ettirmeyi amaçlıyor. Bu senenin öncelikli planı, 21,8 milyar dolar ihracat rakamını geçerek dünya ihracat sıralamasında ilk 10 arasında yer almak. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite...