28 / 03 / 2024

türkiye 14 yıllık ulaşım yatırımı

türkiye 14 yıllık ulaşım yatırımı

Türkiye'de 2003-2017 yılları arasında ulaşım projelerine toplamda 144 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Böylece hükümet Türkiye'ye ulaştırma alanında çağ atlattı. 

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Borsa güne yükselişle başlarken son halka arzlardaki son durum da merak ediliyor. 14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arzlarda yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini açıkladı.

14 yıllık borsacı 2024'te 14 büyük hissede hedeflerini açıkladı!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 0,38 değer kaybederek 7.789,41 puana indi. Borsa'nın nasıl bir seyir izleyeceği merak edilirken, 14 yıllık borsacı 2024'te büyük hisselerde hedeflerini açıkladı....

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

14 yıllık borsacıdan açıklama: Borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenler ağır yanılacak!

14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenlerin ağır yanılacağını söyledi. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 1,7, yıllık bazda yüzde 78,46 artış gösterdi.

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi! Çok nadir görülen bir durum...

Bilim insanları tarafından Doğu Antartika'da buzulların altında 14 milyon yıllık arazi oluşumu keşfedildi. Çok nadir görülen bu durumu bilim insanları açıkladı...

Konutta arz talebi karşılayamadı, yılda 750 bin konut Türkiye'ye yetmiyor!

Türkiye'de yıllık yeni konut ihtiyacı 1 milyon civarında. Ancak son 10 yılda üretim 750 binin altında kaldı. Bu kapsamda arz talep dengesizliği ev fiyatlarının artmasını tetikledi. İşte detaylar...

türkiye 14 yıllık ulaşım yatırımı Haberi

türkiye 14 yıllık ulaşım yatırımı

Türkiye'de karayollarına 76 milyar dolar, demiryollarına 22 milyar dolar, hava yollarına 9 milyar dolar, denizcilik sektörüne 2 milyar dolar, haberleşme sektörüne ise 35 milyar dolar yatırım gerçekleştirildi. 

Sabah Gazetesi'nde Barış Şimşek'in haberine göre bu yatırımların gayrisafi yurt içi hasılaya etkisi ise 286 milyar doları buldu. Bu yatırımlarla her yıl yapılan ilave istihdama katkı ise yaklaşık 639 bin kişi olarak yapıldı.


RAYLARA 66 MİLYAR DOLAR

Türkiye AK Parti iktidarı döneminde hızlı trenler ile tanıştı. Yıllık 488 milyon liralık bütçesi bulunan sektör bugün yıllık 14 milyar liralık bütçeye kavuşmuş oldu. 

Bugün itibarıyla bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 10 bin 959 kilometrelik demiryolu hattı 12 bin 608 kilometreye çıkarılırken, bunun yanı sıra 3 bin 971 kilometrede ise çalışmalar devam ediyor. 

Yapılan 144...