26 / 04 / 2024

Türkiye doğal afetler listesi

Türkiye doğal afetler listesi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD),"Türkiye'de Afet Yönetimi ve Doğa Kaynaklı Afet İstatistikleri" raporunu hazırlandı. Rapora göre,Türkiye'de 1900-2017 yılları arasındaki 210 depremde 86 bin 802 kişi yaşamını yitirdi, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Doğalgaz desteğinin maliyeti 37 milyar TL!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı Yaşar Arslan, 20 Nisan tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan doğal gaz destek paketinin detaylarının netleştiğini söyledi.

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

Türkiye doğal afetler listesi Haberi

Türkiye doğal afetler listesi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 1900 ile 2017 yıllarını kapsayan 117 yıllık dönemde Türkiye'de yaşanan doğal afetlere ilişkin önemli bir rapor yayınladı. Raporun "Sayılarla Türkiye'de Afetler" bölümünde, 1900-2017 yıllarında meydana gelen büyük doğal afetlere ilişkin veriler yer aldı.

HaberTürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, en etkin deprem kuşaklarından birisi olan Akdeniz-Alp-Himalaya kuşağında bulunan Türkiye'de ortalama her 5 yılda bir geniş çapta can ve mal kaybına neden olan büyük deprem meydana geliyor. Türkiye'de 1900-2017 yıllarında büyüklüğü en az 6.0 olan 210 hasar yapıcı ve can kaybına yol açıcı deprem meydana geldi. Bu depremlerde 86 bin 802 kişi hayatını kaybetti, 597 bin 865 konut ağır hasar gördü.

Önemli depremlerden bazıları

- Muş'un Malazgirt ilçesinde 1903'te 7.0 büyüklüğündeki depremde 2 bin 803...