19 / 04 / 2024

Türkiye Geofit Bahçesi yalova

Türkiye Geofit Bahçesi yalova

Mehdi Eker, Yalova'da temeli atılan Türkiye Geofit Bahçesi ile ilgili, ''Ilıman iklim kuşağındaki ülkeler içerisindeki en yüksek sayıdaki geofitlerin bir arada toplandığı bir bahçe olacak. Yani dünyanın bu alandaki bir numarası olacak'' dedi...

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt...

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak birinci sıraya yerleşti. Esenyurt nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en büyük şehir parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları anlatan bir video yayınladı. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

TOKİ'den o ilde yaşayanlara müjde! 94.1 milyon TL'lik millet bahçesi geliyor!

TÜİK verilerine göre; Türkiye’nin en düşük gelirli kentlerinin başında yer alan Bitlis’e, TOKİ 94 milyon 123 bin TL'te millet bahçesi inşa etmek için ihaleye çıktı...

Millet bahçesi projeleri TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye genelindeki millet bahçesi projelerine dair bazı verilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Çanakkale Lapseki Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni millet bahçeleri hayata geçiren TOKİ, Çanakkale Lapseki Millet Bahçesi projesinin ihalesini 23 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

Türkiye genelinde millet bahçesi projeleri için çalışmaları hızlandıran TOKİ; Antalya, Sinop ve Ankara'da hayata geçireceği millet bahçeleri projeleri için ihale gerçekleştirecek. 

İzmir Bergama Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Türkiye genelinde millet bahçesi yatırımların hız kesmeden devam eden TOKİ, İzmir Bergama Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirdi. Proje detayları belli oldu.

Türkiye Geofit Bahçesi yalova Haberi

Türkiye Geofit Bahçesi yalova

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yalova'da temeli atılan Türkiye Geofit Bahçesi ile ilgili, ''Ilıman iklim kuşağındaki ülkeler içerisindeki en yüksek sayıdaki geofitlerin bir arada toplandığı bir bahçe olacak. Yani dünyanın bu alandaki bir numarası olacak'' dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü arazisinde yapılacak Türkiye Geofit Bahçesinin temel atma törenindeki konuşmasında, önemli bir projenin temelinin atıldığını söyledi.


Tarımın önemine vurgu yapan Eker, "Gelecek bilimciler, dünyada mücadelenin 3 saha, alan üzerinde olacağını söylüyor. Gıda, su ve enerji.  Eğer suyun yüzde 75'inin gıda için, tarım için kullanıldığını akılda tutarsak, o zaman mücadele sahası ikiye iniyor. Gıda ve enerji. Gıdanın menşei tarım. Tarımın gelişmesi, daha çok araştırmayla, daha verimli hale gelmesiyle mümkün" diye konuştu


Tarımı stratejik...