26 / 04 / 2024

türkiye gürcistan sınırı sahra hastanesi

türkiye gürcistan sınırı sahra hastanesi

Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi kuruldu...

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

Türkiye’de yoksulluk sınırı 50 bin TL’yi geçti!

BES/AR araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 liraya, yoksulluk sınırı 50 bin 750 liraya yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 TL’yi buldu.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733 liraya çıktı! Ağustos'ta hangi gıda ürünlerine zam geldi? 

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre, açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733,03 liraya çıktı. İşte ayrıntılar...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

türkiye gürcistan sınırı sahra hastanesi Haberi

türkiye gürcistan sınırı sahra hastanesi

Türkiye ile Gürcistan arasındaki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'nda, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi yapıldı.

Sınır kapılarının içinde kurulan sahra hastanelerinde, sınırdan Türkiye'ye geçen ve koronavirüs şüphesi bulunanlar gözlem altında tutulacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, koronavirüs tehdidine karşı 10 gün önce konteyner ve termal kameralarla sınır kapılarında önlem almaya başladıklarını belirtti. 

Sağlık Bakanlığının talimatıyla sınır kapılarına sahra hastanelerinin kurulmaya başlandığını, mevcut tedbirlerle Ardahan'dan Gürcistan'a açılan söz konusu her iki sınır kapısında da hastane kurduklarını açıklayan Masatlı, şu şekilde konuştu: 

"Sınır kapılarında 10 gündür tedbir alıyoruz. Daha önce konteyner ve termal kameralarını kurmuştuk. Şükür, bu ana kadar bir sorun yaşamadık, inşallah bundan sonra da yaşamayız. Geceden itibaren de Bakanlığımızın...