25 / 04 / 2024

türkiye ikinci el konut

türkiye ikinci el konut

Yeni projelerde vergi yüzde 18 olunca, eski evlere rağbet arttı Son bir yılda konut fiyatlarının en fazla prim yaptığı yüzde 22 artış oranıyla Antalya, yüzde 18 artışla İstanbul ve yüzde 17 artışla İzmir oldu...

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor!

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor. Peki vatandaşlar VERY ile ilgili neler düşünüyor? VERY beğenildi mi? İşte vatandaşların yorumları...

Sıfır ve ikinci el araç alacaklar müjde! Kuveyt Türk'ten finansman kampanyası

Kuveyt Türk, "Dijital Araç Finansmanı" hizmetiyle vatandaşlara uygun kâr oranlarıyla sıfır ve ikinci el araç finansmanı desteğinde bulunduğunu duyurdu.

İlk el konutlarda azalış hız kesti! Satışların yüzde 69’u ikinci el!

Türkiye'de ilk el konutlarda azalış hız kesti. Bu kapsamda Ekim ayında Türkiye’de toplam 29 bin 230 konut ilk elden satıldı. Ayrıca ülke çapında ay boyunca toplam 64 bin 531 ikinci el konut satıldı.

Fiat Cronos Türkiye'ye geliyor! Fiat Cronos ikinci el fiyatı ile zirveye oturacak

Günümüzde en uygun otomobil Fiat Cronos olacağı belirtiliyor. Otomobil tutkunlarına güzel bir haber geldi. Fiat Cronos Türkiye'ye geliyor ve ikinci el fiyatı ile piyasaya damgasını vuracağı kaydedildi.

İkinci el araçlarda dip fiyatlar: 250 bin TL’ye alabileceğiniz modeller 

Türkiye'de ikinci el otomobil piyasası son dönemde dikkat çekici bir değişim gösterdi. Fiyatlar düşüşe geçti ve 250 bin TL gibi bir bütçe ile oldukça çeşitli ve kaliteli araçlara erişim mümkün hale geldi. Bu haber, araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor…

İkinci elde fiyatlar değişti! Piyasayı kıpırdatacak düşüş

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, eylül ayında ağustosa göre yaklaşık yüzde 12 artarak 141 bin 508 olarak kaydedildi. Araç fiyatları yüzde 2,59'a düştü.

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

İkinci el araçlar için finansmana erişim kolaylaştırılmalı: Fiyat artışları durdu, satışlar da daraldı! 

Mart, nisan, mayıs dönemindeki canlılıktan sonra Haziran'da keskin bir daralma yaşanan ikinci el otomobil piyasası temmuz ve ağustosta da yeterince toparlanma gösteremedi. Sektör temsilcileri finansmana erişimin kolaylaştırılmasını istedi. 

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, otomobil kampanyalarının 2024 ve 2025'te devam edeceğini, bunun da ikinci el piyasasında gerilmeye yol açacağını söyledi. Kılıçer, otomotivin artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını belirtti.

bp Türkiye istasyonları kadınların el emeği ürünleriyle renkleniyor!

bp Türkiye ile Kadın Emeğini Destekleme Vakfı (KEDV) tarafından gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde kadınların el emeği ürünleri bp istasyonlarında satılmaya başlandı.

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

türkiye ikinci el konut Haberi

türkiye ikinci el konut

Günümüzde birbiri ardına inşa edilen markalı konut projelerindeki cazip ödeme koşulları nedeniyle ilk tercih, birinci el konut oluyor. Ancak maddi şartlar elvermediği takdirde, ikinci el konut düşünülüyor. Yılbaşında yapılan KDV oranlarındaki yeni düzenlemeyle birlikte, ikinci el konut piyasasında da yılın ilk 6 ayında artış görüldü. İkinci el konut satışlarında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 16'lık bir artış yaşandı. RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, alternatif yatırım araçları değerlendirildiğinde, konuta yapılan yatırımların, yatırımcıların yüzünü güldürdüğünü söylüyor. 


KONUT ALAN KAZANDI 

Yapılan istatistikler sonucu gayrimenkulün ikinci tercih edilen yatırım aracı olduğunu söyleyen Karahan, "İlk sırayı altın alıyor. Altının en çok rağbet gören yatırım aracı olmasındaki en önemli etken, küçük birikimlerle de altın alınabilmesi. Örneğin, birkaç yüz liralık bir tasarruf gerçekleştirebilen bir...