25 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD Aralık ayı sektör raporu

Türkiye İMSAD Aralık ayı sektör raporu

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.

İnşaat malzemeleri ihracatı 11 ayda yüzde 16,5 düştü!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen inşaat sektör raporunun Aralık ayı sonuçları açıklandı. Sektör raporunun Aralık ayı sonuçlarına göre; 2015 yılında genel olarak ihracatta önemli bir gerileme yaşandı

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Philips Airfryer 5499 TL'ye, Azur Buharlı Ütü 1.799 TL'ye düştü! BİM 22 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu

BİM'in 22 Aralık 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu hafta BİM'de Airfryer 5499 TL'ye, Azur Buharlı Ütü 1.799 TL'ye satılacak. İşte diğer aktüel ürünler ve fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarında Aralık depremi! Benzin, motorin, LPG'ye peş peşe zam bekleniyor! SON DAKİKA!

Akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Henüz benzin, motorin ve LPG için yeni bir zam haberi verilmezken, ÖTV, dolar kuru ve Brent petroldeki yükseliş sebebiyle akaryakıt fiyatlarının da tırmanacağı belirtiliyor. İşte detaylar ve BP, Opet, Total, Shell, PO 4 Aralık 2023 fiyat li

Tüp fiyatına zam! Aralık ayında tüp fiyatlarına zam yapıldı...

Tüp fiyatları Aralık ayının gelmesi ile beraber zamlandı. Buna göre uygulanan zammın ardından rakamlarda değişikliğe gidildi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatlarındaki son durum ve haberin ayrıntıları...

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye İMSAD Aralık ayı sektör raporu Haberi

Türkiye İMSAD Aralık ayı sektör raporu

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.


2015 yılında cari fiyatlarla inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 4.4’den revizyon sonrası yüzde 8.2’ye yükseldi. 2016 yılında payın yüzde 8.5 olacağı öngörülüyor. 


İnşaat faaliyetlerinde girdi tablosu yenilendi  

Türkiye İstatistik Kurumu milli gelirde yaptığı yenileme çalışmaları kapsamında sektörlerin girdi-çıktı tablolarını da yeniledi. Buna göre inşaat sektöründe girdi tablosunda ilişkide olunan girdi grupları ve alt girdiler aşağıdaki gibi güncellendi. Girdiler içinde doğrudan malzemelerin payı yüzde 44.84 olarak ölçüldü. Yine dolaylı malzeme girdilerini kapsayan toptan ve perakende ticaret girdisi yüzde 6.04. Başta mimarlık ve mühendislik olmak üzere alınan hizmetlerin payı yüzde 4.77 oldu. İnşaat işlerinde...