19 / 04 / 2024

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçları 

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçları 

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçlarına göre, Kovid-19 kısıtlamalarına ve sert mevsim şartlarına rağmen inşaat malzemeleri sanayisinde faaliyetlerdeki yükselişle birlikte erken bir geri dönüş oldu.

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Vivo V29 Lite Türkiye'de ön satışa çıktı: İşte güncel fiyatı...

Vivo, V29 Lite 5G modeli Türkiye'de ön satışa çıktı. İşte Vivo V29 Lite ön satış fiyatı ve özellikleri...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Asus ROG Ally Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri!

El bilgisayarı Asus ROG Ally, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Türkiye'de ön siparişe sunuldu! İşte beklenen konsolun Türkiye fiyatı ve özellikleri.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçları  Haberi

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçları 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Şubat 2021 sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks’te şu bilgilere verildi: 

Şubat ayında artışını sürdüren Bileşik Endeks, yükselişini üçüncü aya taşıdı. Bileşik Endeks’in sürükleyicisi olan faaliyetler, şubat ayında erken toparlanma işaretleri verdi. Güven ve Beklenti Endeksleri ise şubat ayında daha kalıcı toparlanmalar gösterdi. Şubat ayında 1,2 puan artan Bileşik Endeks, böylece 2020 yılı şubat ayının da üzerine çıktı.  

Faaliyetlerde büyüme zorlu kış koşullarına rağmen erken başladı

İnşaat malzemeleri sanayi faaliyetleri şubat ayında büyüme gösterdi. Ocak ayında iktisadi ve sosyal faaliyetlere ilişkin alınan kısıtlama önlemleri ve mevsimsellik ile gerileyen inşaat faaliyetleri, şubat ayında önemli bir toparlanma gösterdi. Geçmiş yıllarda şubat aylarında geleneksel olarak faaliyetlerde...