08 / 05 / 2024

türkiye norveç temiz enerji

türkiye norveç temiz enerji

Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Monica Maeland, "Türkiye’nin geniş bir hidroelektrik potansiyeli var ancak hala daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor. Biz çevreye zarar vermeyen, temiz enerji teklif ediyoruz. Bunun Türkiye için yararlı olacağını düşünüyoruz

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

iPhone 13 Pro almak için Türkiye'de kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi...

Apple'ın en sevilen ve en yeni akıllı telefonu iPhone 13 Pro (128 GB) satın almak için Türkiye'de, Amerika'da, İngiltere'de, Kanada'da ve Norveç'te kaç gün çalışmak gerekiyor? İşte iPhone 13 Pro 14 Nisan fiyat listesi ve asgari ücret oranları...

Türkiye büyümede Avrupa ülkelerini solladı!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.

Norveç Varlık Fonu'ndan Türkiye'ye 936 milyon dolarlık yatırım!

Norges Bank verilerine göre, Norveç Varlık Fonu, 2016 Aralık ayı sonu itibariyle Türkiye'de yaptığı yatırımların toplam değeri 936 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin en güzel 10 köyü!

Şehirden, gürültüden, betondan, kirli havadan bunalmadınız mı? Huzurun, doğal yaşamın, temiz havanın ve yöresel lezzetleri tadacağınız Türkiye’nin en güzel köyleri sizi bekliyor. “Orada bir köy var uzakta” demeyin, hazırlığınızı yapıp yola çıkın.

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Leröy Türkiye'yi yatırım üssü seçti!

Alarko'nun su ürünleri şirketi Alfarm'ı satın alan Norveçli Leröy, Türkiye'yi yatırım üssü yapma kararı aldı.Türkiye üzerinden komşu ülkelere ihracat planlayan şirket, ucuza ekmek arası somon yedirecek.

Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'nın lansmanı 31 Mart'ta!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından geliştirilen, Temiz Teknoloji Fonu ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı’nın tanıtım toplantısı, 31 Mart'ta düzenlenecek.

Norveçli Statkraft'tan Türkiye'de 2 yeni HES kuracak!

Dünyanın önde gelen yenilenebilir enerji şirketi Norveçli Statkraft, Türkiye'de 2010 yılında işletmeye aldığı Çakıt HES 'in ardından, iki HES projesini daha devreye almaya hazırlanıyor...

Enerjide Norveç’te gelir köye Türkiye’de Ankara’ya!

Enerji sektöründe Norveç’te gelir köye Türkiye’de Ankara’ya veriliyor. Norveç’te enerji yatırımlarında belediye ile şirket arasında pazarlık yürütülüp gelir paylaşılırken Ankara’da da gelen geliri bakanlık alıyor.

Türkiye hava trafik artışında Avrupa birincisi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor

türkiye norveç temiz enerji Haberi

türkiye norveç temiz enerji

Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı Monica Maeland Norveç ile Türkiye arasında enerji alanında işbirliği konularına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Bakan Maeland, Türkiye’nin geniş bir hidroelektrik potansiyeli olduğunu ancak hala daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Maeland, "Türkiye, enerjiye ihtiyaç duyuyor ve biz çevreye zarar vermeyen, temiz enerji teklif ediyoruz. Bunun Türkiye için yararlı olacağını düşünüyoruz. Ajandamızda Türkiye’ye yenilenebilir enerji konusunda önereceğimiz birçok proje bulunuyor" diye konuştu.


Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın, Türkiye’de birçok yatırım yaptığını ifade eden Maeland, "Biz bunun yanında daha fazlasını yapabiliriz” dedi.


- "Yenilenebilir enerjide olağanüstü potansiyel"


Norveçli enerji şirketi Bredesen Consult'un sahibi ve enerji piyasası uzmanı Hans Arild Bredesen de Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda olağanüstü potansiyeli bulunduğunu, önemli olanın bunlardan kısa vadede ne kadar faydalanılacağı olduğunu söyledi.


Yerli yatırımcıların, bu sektörü...