20 / 04 / 2024

türkiye riskli konutlar

türkiye riskli konutlar

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, dönüştürülen riskli binalar için “600 bin tabuttan kurtulmuş olduk” dedi.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!

Deprem Felaketine Hazır Mıyız? Yer Bilimci Naci Görür'den endişe veren ifadeler resmen geldi. Orada 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor. Hangi Şehirler Risk Altında? Alınması gereken önlemler neler? İşte Türkiye'nin en riskli bölgeleri!

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!

Türkiye'nin en eski AVM'lerinden biri olan Mecidiyeköy'deki Profilo AVM satıldı. AVM'yi Artaş Grubu'nun satın aldığı gündeme gelirken, yerine konut yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de konut arzı 10 senedir yatay seyrediyor! Satılık ve kiralık fiyatlar uçuyor!

Türkiye'de konut talebi gün geçtikçe artıyor. Ancak konut arzı neredeyse on senedir yatay seyrediyor. Ruhsat alınıp başlanacak konutların sayısında da birkaç senedir artış yaşanmıyor. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

türkiye riskli konutlar Haberi

türkiye riskli konutlar

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Türkiye’nin geçmişten gelen riskli yapı stoku ve vatandaşların sorumsuz davranış tarzlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; bazı örnekleri, “Hazin, inanılmaz, akıl alır gibi değil” ifadeleriyle belirten Gürgen, İzmir’de yıkılan bir binadaki 17 dairenin sahibince çürük olduğu bilinerek yıllar içinde satıldığını dile getirdi. “Artık şehirlerde yaşanan afetler sonucunda kayıplarımız ve hasarlarımız bambaşka noktalara geldi” diyen Gürgen, şunları kaydetti:

“269 tane riskli alan üzerinde 48 bin hektar büyüklüğünde rezerv yapı alanı belirledik, yaklaşık 81 ilin tamamında 696 bin konut ve işyerinin riskli yapı tespitini yaptırdık ve bunlardan yaklaşık 590 bin tanesini yıktık. Bu rakamdan kendim ve arkadaşlarım adına gurur duyuyorum. Nereden...