18 / 04 / 2024

türkiye rusya inşaatları

türkiye rusya inşaatları

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Rus iş adamlarının inşaat, tekstil, otel gereçleri ve gıda konusunda Türk iş adamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini bildirdi.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye konut inşalarında çelik konstrüksiyona yönelmeli! 

Büyük bir bölümü deprem kuşağında olan Türkiye için, çelik yapı sistemi kilit önem taşıyor. İşte çelik yapı ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.

Sondaj başladı! Türkiye için sevindiren gelişme

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Namaz Dağı bölgesinde Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışması için start verildi.

SON DAKİKA… Türkiye için devreye girdiler! Tam 15 milyar dolar geliyor…

Türkiye’ye 15 milyar dolar geliyor. Katar'ın Türkiye'ye 10 milyar dolara yakın yeni kaynak sağlaması için görüşmelerde son aşamaya gelindi. Kaynağın 2-3 milyar dolarlık bölümü yıl sonuna kadar gelecek. Bu hafta Suudi Arabistan da Türkiye'ye 5 milyar dolar mevduat yapılması için müzakerelerde nihai a

Türkiye için tehlike çanları çalabilir! İşte ürküten senaryo

Gelişmekte olan ülkelerde borç ödeme güçlüğünün domino etkisi yaratması bekleniyor. Bloomberg’in yaptığı hesaplamaya göre 2023 yılında Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerde borçlarla ilgili riskler önemli oranda artabilir.

Türkiye için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg'u banttan indirdi!

 Yerli otomobil Togg için tarihi gün nihayet geldi. "Türkiye'nin otomobili" bugün ilk kez banttan indirildi.

Xiaomi Türkiye için güncelleme yayınladı!

Xiaomi Türkiye'de üretilen bir model için daha güncelleme yayınladı. İşte birçok hatayı gideren kritik güncellemenin detayları...

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev altın ve gümüş rezervi bulundu

Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen Türk madencilik şirketi Koza Altın, bir ilimizden daha müjdeli haber duyuruldu. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde altın ve gümüş rezervinin bulunduğu alanda yürütülen sondaj ve inşaat çalışmaları sürüyor. Altın ve gümüşün toplam piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu i

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

türkiye rusya inşaatları Haberi

türkiye rusya inşaatları

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon ile Sochi arasındaki ticari, sosyal ve ekonomik ilişkilerin canlandığını, geçmişe oranla ilişkiler noktasında çok hızlı seyir olduğunu ifade ederek, "Trabzon'a 26 Haziran'da Rusya'dan iş adamları gelecek. Böylelikle ortaya konacak projeler ve yatırım planları çok daha net şekilde belirlenebilir" dedi.


Trabzon ve Sochi Ticaret ve Sanayi Odaları arasında ilişkilerin uzun zamandır devam ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:


"Sochi, Rusya pazarı ile ilişkilerimizde çok önemli bir şehir. Trabzon'dan iş adamları ile Sochi'ye yaptığımız ziyarette, buradaki iş adamlarının inşaat, tekstil, otel gereçleri ve gıda konusunda talepleri olduğunu gördük. Trabzonlu iş adamları ile işbirliği yapmak istiyorlar. Bu konuda daha ileri adım atabilmek için Sochi Ticaret ve Sanayi Odasında bir...